Big 9 6/8-22

Den här helgen startar både Premier League och Bundesliga, vilket gör att det återigen är riktigt bra matcher på Big 9. Big 9 är ju spelet som ATG sjösatte i oktober förra året, men spelet fick aldrig det lyftet som det borde fått, trots en massiv reklamkampanj. Kanske att lyftet kommer nu istället? Det tar ju tid för vissa spel att sätta sig… Förutsättningarna är enkla, man ska tippa rätt sluttecken samt över eller under 2,5 mål i matcherna. Det är inte helt enkelt och ibland blir det väldigt bra utdelning också.

Som sagt så är det alltså premiärhelg i Premier League och Bundesliga. Transferkarusellen rullar på med en enorm hastighet och ska man försöka hänga med i allt som händer får man inte tid över till något annat. Så det är i vissa fall helt andra lag än man hade vid säsongsavslutningen för dryga två månader sedan, vilket nog kommer att synas i slutändan av säsongen.

Jag har som tanke att köra ett andelsspel varje vecka på Big 9 och jag hoppas att ni hänger med. Nu kör vi!

Match 1: Everton – Chelsea

Everton var på vippen att åka ur förra säsongen men räddades av sitt starka hemmaspel. Nu har man dock sålt sin bästa spelare, Richarlison, och inte ersatt honom med någon annan. Kvar i målet har man Jordan Pickford som varvar klassräddningar med huvudlösa ingripanden. Chelsea har å sin sida tappat Lukaku, men ersättaren går inte av för hackor. Raheem Sterling har anlänt och lär bli Chelseas toppstriker den här säsongen. Bakåt har man tappat Antonio Rudiger men Kalidou Koulibaly har anslutit från Napoli istället och även Marc Cucurella från Brighton, vilket gör att man går stort plus där. Jag är rätt säker på att Chelsea är det starkare laget här och tror på bortaseger men garderar ändå med ett kryss då det trots allt är säsongspremiär. Målmässigt? Nja, jag tar både över och under här…

Match 2: Tottenham – Southampton

Tottenham var ett av de lagen som var absolut roligast att kolla på förra säsongen. Det var fart och framåtanda och man visste att målen skulle trilla in i en strid ström. Med spelare som Harry Kane, Heung-Min Son och Dejan Kulusevski så var det kanske inte så konstigt. Nu adderar man alltså Richarlison till den trojkan, samt att man värvat in Ivan Perisic på mitten. Fraser Forster förstärker målvaktssidan men lär få spela andrafiolen bakom Hugo Lloris, trots hans minst sagt svajiga prestationer. Southampton får i år spela utan Armando Broja som man lånade in från Chelsea förra säsongen. Det är en enorm försvagning och man har inte värvat in någon spelare som gör att man höjer på ögonbrynen precis. Den spelare man lever på är James Ward-Prowse som säkerligen kommer hänga in ett antal frisparkar i år också. I den här matchen är dock Tottenham för starka och jag tror man vinner rätt så stort också.

Match 3: Newcastle – Nottingham

Newcastle fick en uppryckning när man bytte ägare ifjol och blev på kuppen ganska rika. Under sommaren har man stärkt defensiven med bl.a Nick Pope (målvakt) och mittbacken Sven Botman. Man köpte in rätt många spelare under vintern och har varit lite lugnare nu under sommaren, men det kanske dyker upp nåt under de sista veckorna? Nottingham är nykomlingar i år och här har man satsat rejält. 13 nya spelare och tillsammans har de gått på över en miljard kronor… Dean Henderson och Wayne Hennessey är de nya målvakterna och bland utespelarna märks bl.a Neco Williams och Jesse Lingaard. Spännande så det förslår och nykomlingar brukar kunna ta en del poäng direkt. Svårtippad match och jag tar alla tecken som finns….

Match 4: Bournemouth – Aston Villa

Bournemouth är även de nykomlingar men här har man inte satsat alls. Man har bara värvat in tre spelare och det är i mina ögon inga spelare av värde. Konstigt agerande och kommer få det enormt tufft den här säsongen. Aston Villa har däremot saftat på ordentligt med spelare som Philippe Coutinho, Diego Carlos, Boubacar Kamara och så två svenska spelare i form av Robin Olsen och Ludwig Augustinsson. Det behövdes dock göras för man var rätt svaga förra säsongen. Det återstår att se hur mycket Robin Olsen får spela, det lär bli svårt att peta Emiliano MartinezAston Villa kommer till matchen som klara favoriter, men hemmalaget är ändå nykomlingar och lär vara laddade till max. X2 låter bra i den här matchen men jag tror inte på någon målfest…

Match 5: Leeds – Wolverhampton

Leeds hängde kvar med ett nödrop ifjol och nu har man tappat sina två bästa spelare i form av Kalvin Phillips och Raphinha. Man har fått in Marc Roca som ska försöka stärka defensiven men framåt ser det inte så kul ut. Jag tror att det blir Championship för Leeds nästa säsong. Wolverhampton stod inte att känna igen under den andra halvan av säsongen och det var nog mycket pga att Adama Traoré försvann. Nu har man dessutom tappat spelare som t.ex Romain Saiss och Fabio Silva. Bara en värvning hittills gör att man känns ganska så svaga och det här kan bli en nervös säsong för Wolves-fansen. Denna matchen lär inte gå till historien som en av de roligaste att titta på, för jag är inne på att det blir en målsnål historia som kan gå åt vilket håll som helst. Helgardering och under 2,5 mål alltså…

Match 6: Dortmund – Leverkusen

Premiärhelg även i Tyskland alltså och Dortmund förlorade ju Erling Haaland till Manchester City. Då köpte man in Sebastien Haller som ersättare, men han kommer missa större delen av säsongen då han drabbats av testikelcancer. Ett hårt slag förstås, men man har bra spelare i övrigt som kommer göra nytta under tiden ändå. Leverkusen förlorade oväntat mot div 3-laget Elversberg i cupen i lördags och det var knappast den uppladdningen man ville ha. Jag är helt inne på att Dortmund är överlägsna i den här matchen och det brukar bli många mål i Tyskland.

Match 7: Bristol City – Sunderland

Bristol City inledde säsongen med att förlora borta mot Hull. Man har några hyggliga spelare i truppen men blir nog ett mittenlag som bäst i år igen. Sunderland hade en hemmaseger på gång mot Coventry, men svenske Viktor Gyökeres släckte den förhoppningen. Det blev ett kryss till slut vilket man nog var rätt nöjda med ändå, nykomlingar som man är. Den här matchen lär bli en tight historia och är svårtippad så det blir helgardering. Kan dock bli en del mål ändå…

Match 8: Burnley – Luton

Burnley åkte ur Premier League förra säsongen och det var oförtjänt. Man spelade en bra fotboll men fick inte resultaten med sig ändå. Nu fick man en pangstart när man vann borta mot Huddersfield och man siktar såklart på en snabb comeback till Premier League. Luton överraskade en del förra året och slutade sexa i Championship, men åkte ut i kvalet. Inledde denna säsongen med att spela 0-0 hemma mot Birmingham. Får nog det lite jobbigare i år och den här matchen lär bli väldigt svår. Jag är helt inne på att Burnley vinner och spikar, men svårt att sia om hur många mål det blir…

Match 9: Stoke – Blackpool

Stoke misslyckades rejält förra säsongen och man hamnade i mitten av Championship. Förlust med 0-2 mot Millwall förra helgen var inte det man önskade heller. Lär nog hamna i mitten även denna säsongen. Även Blackpool huserade i mittenskiktet och där lär man nog vara även i år. Vann dock premiären hemma mot Reading och har säkert haft en skön vecka. Nu blir det dock en tuff match som kan sluta lite hur som helst, så jag använder wildcardet här. Det innebär att man får rätt oavsett hur matchen än slutar…

Andelsspel:

Jag gör ju mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala och nu då alltså ett andelssystem även på Big 9. Andelen heter passande nog ”Carlsons Big 9” och säljs i 5 andelar á 184:-. Andelen hittar ni via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Ni hakar väl på?

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: