Big 9 13/8-22

Veckans Big 9 innehåller toppfotboll från tre ligor. Premier League öppnade säsongen förra helgen, medan Serie A och La Liga startar den här helgen. Det är en intressant mix av matcher, tyvärr ingen från Tyskland, och det finns potential i omgången trots någon stor favorit. Nu kör vi!

Match 1: Arsenal – Leicester

Arsenal inledde säsongen på bästa sätt genom att nita dit Crystal Palace på bortaplan med 2-0. Det var ett spelsuget Arsenal som gick in med mer än högsta tempo från början och Crystal Palace kunde bara se på, för de hängde inte alls med i svängarna första halvtimmen. Arsenal dominerade matchen från start till mål och såg verkligen heltända ut. Leicester dundrade in 2-0 efter 23 sekunder av andra halvleken men lyckades ändå inte vinna hemma mot Brentford. Det blev 2-2 till slut men Brentford var faktiskt närmast segern. En svag insats av Leicester och tappet av Kasper Schmeichel lär märkas rejält under säsongen. Här lär Arsenal vara råtända igen och gå ut med samma speed som senast. Jag är helt inne på att Arsenal kör över Leicester och ettan sitter som gjuten tillsammans med en hel del mål.

Match 2: Brentford – Manchester United

Brentford lyckades som sagt hämta upp 0-2 till 2-2 i premiären och var närmast segern. Stod för en bra andra halvlek och fick då utdelning. Försvaret såg dock lite tafatt ut mellan varven, så där finns förbättringspotential. Manchester United skulle man kunna skriva en hel bok om… Det såg precis lika eländigt ut som förra säsongen och syndabockarna var lätta att hitta efter 1-2-förlusten hemma mot Brighton. Harry Maguire stod som vanligt fel vid de allra flesta tillfällena, Fred och McTominay kan fortfarande inte slå en boll framåt och i anfallet sprang en vilsen Rashford runt och visste inte vad han gjorde. Ronaldo kom in i andra halvlek men gick mest runt och var grinig. Helt otroligt att man inte gjort ett enda framsteg till den här säsongen… Jag tror det här blir en jämn match där tillfälligheter kommer att avgöra. Jag vågar inte lita på något av lagen, här blir det alla tecken som finns!

Match 3: Brighton – Newcastle

Brighton inledde alltså med en 2-1-seger mot Man U och det var klart rättvist. Pascal Gross stod rätt placerad två gånger om och toppar därmed Premier Leagues skytteliga… Man kanske inte har den sexigaste truppen i Premier League, men Graham Potter får ut det bästa i varje spelare och då blir det bra också. Newcastle fick en trevlig lördagseftermiddag då man vann enkelt över Nottingham med 2-0. Det låter kanske inte enkelt och målen lät vänta på sig, men 10-0 i skott på mål talar ett tydligt språk ändå. Här blir det dock mycket tuffare och Brighton är riktigt starka hemma. Jag tror på hemmaseger men tar både över och underspelet.

Match 4: Southampton – Leeds

Southampton chockade hela England när man gjorde 1-0 i premiären borta mot Tottenham. Sen var dock det roliga slut då en viss Dejan Kulusevski klev in och tog tag i grejerna. 1-4 blev det till slut och det var i underkant. Leeds hamnade i tidigt underläge men vände och vann med 2-1 hemma mot Wolverhampton. Man saknar dock både Kalvin Phillips och Raphinha oerhört och det syns i spelet. Chansen finns dock att man står på full pott även efter denna matchen då Leeds trots allt är det bättre laget. Hemmafansen lär dock vilja se en rejäl förbättring och kanske att Southampton kan gneta till sig ett kryss. Det blir med andra ord X2 i denna matchen, tillsammans med båda målalternativen.

Match 5: Wolverhampton – Fulham

Wolves” föll alltså borta mot Leeds men borde ha vunnit den matchen. Man är vanligtvis starka hemma och nykomlingarna Fulham ska normalt sett inte vara några problem. Fulham visade dock att man inte ska underskattas. Chockade hela fotbollsvärlden genom att göra både 1-0 och 2-1 hemma mot Liverpool, båda genom Alexander Mitrovic, som då alltså delar ledningen i skytteligan. Liverpool petade dock in en kvittering till slut och det blev delad pott. Fulham gjorde en bra match, samtidigt som Liverpool inte var tillräckligt påkopplade. Här lär det bli andra bullar då ”Wolves”-fansen skriker efter tre poäng och det mest troliga är väl att det blir så. Jag kan dock se att Fulham kan knipa en poäng även här, så det blir en halvgardering. Det lär dock bli målsnålt, så underspelet lämnas ensamt…

Match 6: Milan – Udinese

Premiär i Serie A och Milan är regerande mästare. Mittfältskungen Franck Kessie försvann till Barcelona och det kommer att märkas, även om det finns bra ersättare. Zlatan kommer vara borta hela höstsäsongen men driver på sina lagkamrater från sidan och är oerhört viktig trots att han inte spelar. Udinese blandar och ger som vanligt och man vet aldrig var man har dem. Kan slå vilket lag som helst men också förlora mot vilket lag som helst. Svårtippad premiär, jag tar alla tecken som finns även här…

Match 7: Sampdoria – Atalanta

Att Albin Ekdahl har lämnat Sampdoria är förstås ett stort minus, men frågan är om inte försäljningen av Mikkel Damsgaard är ett ännu större minus? Jag är inne på det i alla fall och det blir förmodligen en tung säsong för ”Samp”. Atalanta säckade ihop fullständigt under våren och tappade allt vad motivation heter. Man satsade hårt på Champions League och när man inte räckte till där sprack hela ballongen. Har en del problem med skador inför premiären men ett lag som Sampdoria ska man ”bara” slå om man har ambitioner för toppen. Och de borde väl vara spelsugna nu när det är premiär? Tvåan spikas, liksom överspelet.

Match 8: Valladolid – Villarreal

Ja, det är ju premiär även i La Liga och Valladolid är nykomlingar sedan man slutade tvåa i andradivisonen. Kommer husera nere i bottenträsket och har inte mycket att sätta emot de andra lagen. Det är trots allt en viss skillnad på ligorna.. Villarreal hade roligt i CL förra säsongen och har fått behålla de flesta spelarna från den truppen. Går in i premiären med självförtroende efter att ha slagit Inter förra lördagen på bortaplan. Man bör vinna den här matchen om man ska försöka vara ett topplag i år och jag tror man grejar det. Garderar dock ändå med ett kryss då då Valladolid kanske fortfarande lever på ångorna från förra säsongen och är taggade i premiären.

Match 9: Barcelona – Vallecano

Trots enorma miljardskulder har Barcelona värvat som aldrig förr. Nu försöker man dock göra sig av med spelare för att kunna registrera de nya… Det sprider sig därmed lite missnöje och obehag redan nu för spelarna och man vet inte vem som står på tur vid nästa utrensning. Spelmässigt har man haft en bra försäsong, men det återstår att se om Xavi får ihop ett gäng som spelar för varandra. Vallecano var starka hemma ifjol och hade en bra höst men rasade igenom under våren. Kan man vara lika taggade nu som förra hösten har man trots allt en chans här, Barcelona är inte som de var förr i tiden. Svårbemästrad match och jag använder wildcardet här…

Andelsspel:

Jag gör ju mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala och nu då alltså ett andelssystem även på Big 9. Andelen heter passande nog ”Carlsons Big 9” och säljs denna veckan i 8 andelar á 153:-. Andelen hittar ni via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Ni hakar väl på?

/Niclas

Ett svar till “Big 9 13/8-22”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: