Big 9 20/8-22

Veckans Big 9 ser riktigt intressant ut då det finns skrällpotential i flera matcher. Visserligen finns det stora favoriter också och några av de kan bli svåra att mota bort, men vi gör ett försök i alla fall.

Nu kör vi!

Match 1: Bournemouth – Arsenal

Bournemouth inledde vasst och vann mot Aston Villa, men sen kom verkligheten ikapp när man blev utskåpade borta mot maskinen Man City. De är starka på hemmaplan och det är där poängen ska tas för att hänga kvar, men här blir det extremt tufft när Arsenal kommer på besök. För Arsenal har sett fullständigt lysande ut hittills i två raka segrar. De har ett otroligt högt tempo i spelet och attackerna avlöser varandra. Här blir det en ny rolig match för Arsenals vassa offensiv och jag kan inte göra annat än att spika både tvåan och överspelet.

Match 2: Leicester – Southampton

Hemmalaget har inte imponerat hittills och bara en poäng på två matcher. Borde vunnit i premiären hemma mot Brentford, men tappade den segern i slutminuterna. Senast var man chanslösa mot Arsenal, trots att man petade in två mål. Normalt starka hemma och borde vinna den här matchen, men den svaga inledningen gör att jag garderar. Southampton kommer få det riktigt jobbigt i år och det lär inte bli bättre av att tränare Hasenhüttl tycks ha tappat spelarnas förtroende. Vände i och för sig 0-2 till 2-2 hemma mot Leeds senast, men var ligger styrkan i det? Kanske att man kan gneta till sig en poäng här ändå, så det blir 1X tillsammans med både över och under…

Match 3: Crystal Palace – Aston Villa

Trots bara en poäng på två matcher har Crystal Palace spelat bra och sett giftiga ut. Man gjorde en bra andra halva mot Arsenal och gav Liverpool stora problem senast. Tunga i försvaret och skapar en del framåt. Börjar de vinna matcherna också ser det bra ut för deras del. Aston Villa vann visserligen senast men det var mot Everton så det drar jag inga stora växlar på. De får en tung lördag här om de inte steppar upp rejält. 1X och både över och under här också.

Match 4: Everton – Nottingham

Everton har inlett med två raka förluster. De är otroligt svaga framåt och Pickford i målet är enormt ojämn av sig. Får en jobbig lördag igen och är grovt överspelade! Nottingham vann överraskande hemma mot West Ham senast efter bl.a en straffräddning av Henderson. Det kan ge en rejäl boost och jag är inne på att man kan åka hem med glada miner även efter den här matchen. Jag tror på en jämn match med lite lutning åt Forest. X2 samt över och under.

Match 5: Fulham – Brentford

Fulham var värda så mycket mer än en poäng hemma mot Liverpool för två veckor sedan. Förra helgen brände Mitrovic en straff som inneburit seger, så om man ställer in skärpan lite bättre så ser det inte så tokigt ut. Brentford hade lekstuga mot Man United, även om man blev bjudna på två mål. De har bra fart i spelet och är nästan alltid farliga i sina attacker. Den här matchen kan sluta hur som helst, jag tar alla tecken som finns!

Match 6: Torino – Lazio

Två raka segrar har gett lite råg i ryggen för Torino. Visserligen har det varit mot svagare motstånd, men segrar väger tungt. Nu är det hemmapremiär i ligan och då vill man bevisa att man är starka. Lazio vände till seger mot Bologna och Immobile avgjorde i vanlig ordning. Fick dock målvakten Maximiano utvisad och han är således avstängd här. Immobile är dessutom en skugga på bortaplan, han kan bara göra mål hemma! Därför tror jag på en hemmaskräll här och spikar ettan! Målmässigt blir det både över och under.

Match 7: Inter – Spezia

Inter vann borta mot Lecce med 2-1 bara, men hade mängder med chanser och det var bara en storspelande målvakt i vägen. Man ser annars vassa ut och Spezia lär inte ha mycket att sätta emot här. De blir stora favoriter, men Inter ska bara vinna den här matchen, så det får vi tugga i oss. Över 2,5 mål lämnas också ensamt…

Match 8: Mallorca – Betis

Mallorca höll nollan borta mot Bilbao och det var starkt gjort. Nu är det hemmapremiär och där är man otroligt starka. Betis fick spela med en man mer rätt länge senast mot Elche och hade då inga problem att avfärda de. Det lär bli tuffare på bortaplan och man är ganska ojämna av sig. Jag tror inte att Betis vinner, men det kan bli en poäng med lite flyt. 1X alltså tillsammans både över och under.

Match 9: Celta Vigo – Real Madrid

Celta gick mot segern i premiären men i den åttonde tilläggsminuten släppte man in en boll och det blev bara en poäng. Normalt sett ganska starka hemma och den här matchen är man alltid laddade för. Real Madrid fick slita hårt mot Almeria men åkte hem med tre poäng till slut. Brukar dock gå in med rätt taskig inställning till matcher de förväntas vinna och det lär inte vara något undantag här. Jag utnyttjar därmed wildcardet här!

Andelsspel:

Jag gör ju mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala och nu då alltså ett andelssystem även på Big 9. Andelen heter passande nog ”Carlsons Big 9” och säljs denna veckan i 10 andelar á 163:-. Andelen hittar ni via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Ett svar till “Big 9 20/8-22”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: