V75 Jägersro 23/8-22

Det har blivit dags för kval till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro under tisdagskvällen och dessutom är det då V75. Glädjande nog var det enormt intresse för Derbyt i år, då hela 97 hästar var anmälda till kvalen. Det finns ju dock bara plats för 72, så det blev en del som inte fick vara med. För Derbystoet var det 76 anmälda, så det blev fulla fält i samtliga kvallopp. Därmed är förutsättningarna busenkla, de två första i varje kval går till finalen nästa söndag.

Det här är ju en omgång som oftast blir enormt favoritbetonad och visst finns den risken i år också, men jag vill ändå påminna om att det har skrällt rejält i just den här omgången tidigare och jag är inne på att det kan göra det igen. Det rensar friskt bakom favoriterna och de är inte så ruskigt säkra som de flesta tror. Dessutom är det ju spel det handlar om och då måste man ju ta chansen. Nog tjötat, nu kör vi!

Spikarna:

V75-3: 5 Power Doc

”Slog igenom” i Kungapokalens final i våras då han spurtade ursinnigt över upploppet bakom Francesco Zet. Satt hopplöst till senast men avslutade på bästa sätt och såg mycket fin ut. Här har han ett bra läge och han kan öppna bra. Jag tror han tar sig till ledningen och därifrån blir han för svår att nå för de övriga.

V75-4: 5 Darlington Fame

Visade bra klass i vintras innan det började strula för henne. Gick bra i kval till Stochampionatet näst senast och senast blev det en enkel seger via open stretch. Hon är snabb från start och jag är helt inne på att hon flyger till ledning och körs där. Jag tror hon håller undan och då spikar jag utan att tveka!

Skrällbud:

V75-1: 11 Lorenzo Boko

Smällfin på Visby senast och vann mycket enkelt. Riordan har alltid haft höga tankar om honom och kanske att det är på väg att släppa till på riktigt nu. Han går starkt till slut och det är inte helt otänkbart att han plockar ner alla.

V75-2: 5 Maybach WF

Avslutade bra senast och hade nog vunnit utan startgaloppen. Brukar få tunga resor men står oftast pall för det. Skulle han kunna hänga med i en bra rygg en bit så går han riktigt fort till slut och kan hinna dit.

V75-5: 10 Larry Wood

Backades ner efter start och kördes invändigt hela vägen. Avslutade rykande vasst över upploppet och hade en hel del sparat. Han är ruskigt snabb till slut och får han de rätta ryggarna den här gången är han med och gör upp om segern.

V75-6: 6 Ruger

Startsnabb häst som siktats hit väldigt länge. Lär laddas mot ledningen och kommer han dit är han med i matchen på allvar. Lite bortglömd även om det är bra emot.

V75-7: 8 Akilles Face

Galopperade bort segern i utgången av sista kurvan senast och är fortfarande inte helt att lita på. Håller han ordning på benen hela vägen här är han med och krigar om segern. Styrkan är det inget fel på.

Varningar:

V75-1: 2 Francesco Zet

Är den stora förhandsfavoriten till Derbysegern och han är ruskigt bra, inget snack om det. Han vann Kriteriet förra året men då fick han en fin resa första 1600 innan han gick i tredjespår sista varvet och avgjorde. I min värld är distansen fortfarande ett frågetecken och även om risken för att han får sitta och bestämma i ledningen är väldigt stor, så måste jag gardera honom i hopp om att distansen spelar honom ett spratt.

V75-2: 1 Iznogoud Am

Jättefin häst som dock kan bli enormt hetsig och distansen är ett jätteminus. Jag blir faktiskt väldigt förvånad om han tar sig till final och han är grovt överspelad ikväll.

V75-7: 3 Kentucky River

Gick ett ruskigt slutvarv senast och hann fram kort före mål. Riktigt fin häst som dock inte är att lita på och det kan bli en galopp precis när som helst.

V75-ranken:

V75-1: 2-5-11-3-9-10-7-6-4-8-1-12

V75-2: 5-9-7-6-10-11-3-1-2-8-12-4

V75-3: 5-3-10-4-9-2-1-8-12-11-6

V75-4: 5-3-8-7-10-9-6-4-1-11

V75-5: 5-10-11-6-4-1-8-12-9-3-7-2

V75-6: 6-2-10-5-7-12-11-9-8-1-4-3

V75-7: 8-3-7-5-10-6-1-4-9-12-2-11

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter som vanligt ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 250:-. Den är exklusiv, dvs att den inte varvas. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt!

/Niclas

Ett svar till “V75 Jägersro 23/8-22”

 1. Rätt rad:

  2 Francesco Zet – Örjan Kihlström 86,02%
  1 Iznogoud Am – Björn Goop 50,88%
  5 Power Doc – Åke Lindblom 25,68%
  8 A Perfect Face – Adrian Kolgjini 22,91%
  5 Edibear – Stefan Persson 40,58%
  7 Lulius Boko – Björn Goop 38,63%
  3 Kentucky River – Per Nordström 57,27%

  7 rätt: 54:- 6 rätt: jackpot 5 rätt: jackpot

  Mitt resultat: 5 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: