Big 9 27/8-22

Det är jackpot på Big 9 den här veckan och således lite extra spelvärde. De engelska matcherna dominerar som vanligt kupongen kryddat med två matcher från Italien och två från Spanien. Det finns en del frågetecken kring vissa lag och jag tror det kan bli några smällar den här lördagen. Nu kör vi!

Match 1: Chelsea – Leicester

Chelsea har inte inlett särskilt förtroendeingivande. Segern mot Everton satt långt inne och senast förlorade man sensationellt mot Leeds med klara 0-3. Det värsta med det var att det var rättvist… Mendys jättetavla vid 0-1-målet senast väcker en del tankar om att det är målvaktsbyte på gång igen och det ger ju ingen säkerhet till de övriga delarna. Leicester har å sin sida sett håglösa ut och förlusten mot Southampton var rättvis även den. Det blir tufft att möta Chelsea på bortaplan när man måste börja ta poäng för att det inte ska gnällas mer i supporterleden. Svår match, jag tar alla tecken som finns och även både över och under 2,5 mål…

Match 2: Manchester City – Crystal Palace

City öppnade vasst men senast mot Newcastle såg det sämre ut. I och för sig bra gjort att komma tillbaka från 1-3 till 3-3, men det såg inte lika stabilt ut som vanligt. Haaland gör dock som i Bundesliga, dvs mål i varje match… Crystal Palace har inlett bra spelmässigt och mot Aston Villa kom också första segern. Det var inget snack om vilka som var det bättre laget i den matchen och Palace ser väldigt spännande ut i år. City naturligtvis jättefavoriter, men Palace har varit bra mot just City tidigare och kommer vara det igen. Även här kör jag på med en helgardering.

Match 3: Arsenal – Fulham

Arsenal går fram som en slåttermaskin just nu och avfärdade Bournemouth senast med en gäspning. Det är fart och frenesi i spelet och man gör en del mål i varje match. Fulham fortsätter att spela bra och segern mot Brentford senast var klart bra. Nu blir det dock tuffare och det blir svårt att ens ta en poäng. Jag tror Arsenal är fullständigt överlägsna här också och att man vinner matchen enkelt. Ettan spikas således och även att det blir över 2,5 mål.

Match 4: Brighton – Leeds

Brighton var vassa och effektiva mot West Ham senast och tog rättmätigt hem tre poäng. Trots spelarförsäljningar så har man ett fortsatt bra lag och Graham Potter får fram det bästa av dem. Leeds skrällde alltså rejält senast då man vann hemma mot Chelsea. De är bra hemma, men bortaspelet är inte lika vasst. Jag är helt inne på att Brighton tar hem den här matchen och spikar ettan, målmässigt blir det dock lurigare så det blir både över och under här.

Match 5: Brentford – Everton

Brentford förlorade mot Fulham senast och var inte lika vassa som innan. De lär ha fått sig en tankeställare till den här matchen och det lär vara ett supertaggat lag som ska visa hemmafansen att man kan fortsätta drömma om något stort. Everton är fortsatt under isen och ett kryss hemma mot Nottingham senast var inte det man ville ha. Ihåliga bakåt och håglösa framåt, det lär bli tufft återigen. Brentford bör avfärda Everton enkelt och hemmaettan spikas, medan jag tar både över och under på målen.

Match 6: Juventus – Roma

Juventus tappade överraskande poäng mot Sampdoria senast och hade inte många lägen framåt. Hemma brukar det se bättre ut men nu stöter man på Roma som inlett med två raka 1-0-segrar. Mourinhos grabbar har dock mött enklare motstånd och nu får man steppa upp ett steg, men de kanske kan fixa det. Det blir en helgardering här, jag tror det blir en jämn match som kan gå åt vilket håll som helst. Tyvärr lär det bli målsnålt, båda lagen har hållit nollan i de två första matcherna, så underspelet lämnas ensamt.

Match 7: Milan – Bologna

Milan fick med sig en poäng mot Atalanta senast vilket man säkert är nöjda med. Nu när det är hemmaplan går man ut med högt huvud och en framåtkänsla. Bologna var bleka senast och oavgjort hemma mot Verona klingar inte högt. Skärpning väntas och kanske att man kan gneta till sig ett oavgjort resultat här. Jag tror dock, som de flesta andra, att Milan vinner men gardering med ett kryss är inte fel. Det lär dock inte bli överdrivet många mål, så underspelet singlas.

Match 8: Elche – Real Sociedad

Elche spelade med en man mer i 60 minuter mot Almeria senast men fick ändå bara med sig en poäng. Såg inte vassa ut mot Betis heller och den här matchen blir tuff den med. Sociedad åkte på en lektion av Barcelona senast och man var helt enkelt ett nummer för litet. Nu har man tappat Alexander Isak men jag tror inte det gör så himla mycket ändå. Man bör vinna den här matchen men Elche är i behov av poäng och lär försöka täta till så mycket det bara går. X2 blir det därmed och underspelet känns gjutet.

Match 9: Rayo Vallecano – Mallorca

Vallecano har inlett bra med poäng borta mot Barcelona och senast en klar seger borta mot Espanyol. Nu är det hemmapremiär och då lär man vara rejält på tårna. Det kan bli överladdning… Mallorca förlorade hemma mot Betis senast men det var via två straffar. Kan man hålla sig lite kyligare i eget straffområde så finns chansen till poäng här, kanske t.o.m en seger. Svår match och jag använder wildcardet här…

Andelsspel:

Jag gör ju mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala och nu då alltså ett andelssystem även på Big 9. Andelen heter passande nog ”Carlsons Big 9” och säljs denna veckan i 6 andelar á 153:-. Andelen hittar ni via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Ni hakar väl på?

/Niclas

Ett svar till “Big 9 27/8-22”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: