V75 Jägersro 4/9-22

Derbydagen på Jägersro är en riktig höjdare och frågan de flesta ställer sig är om Francesco Zet ska ta hem svenska Triple Crown (Kungapokalen, Sprintermästaren, Derbyt) eller om Lulius Boko fortsätter att vara obesegrad även efter Derbyt? Eller blir vinnaren någon annan? Kan någon annan än Timo Nurmos vinna Derbystoet? Timo har halva fältet där, en ruskigt stark prestation bara det. Frågorna är många fler och svaren får vi under söndagseftermiddagen.

Det är en trevlig V75-omgång också och det finns en viss chans till bra utdelning idag. Jag har hittat några fina guldkorn och det ser mycket intressant ut. Nu kör vi!

V75-1, Good As Golds derbyminne, 2140a:

4 Unico Broline är rättmätig favorit och har en bra segerchans, men det är några bra emot och inte helt säkert att han får lufsa hem det här som han vill. 10 Rotate närmar sig toppformen och har en bra avslutning. 5 Natorp Bo kan även han avsluta som ett skott och ska inte räknas bort. 2 Sir Henry P Hill har körts lite defensivt på slutet, kan det vara dags för ett betydligt offensivare upplägg nu? 1 Ubiquarian Face har jag jagat ett tag, från det här läget kan jag inte släppa honom…

V75-2, Diamantstoet, 1640:

Elva ston över kort distans, det här kan sluta lite hur som helst så jag tar med alla…. Tipsettan till 10 Maggiore som är i bra form och har en ruskig avslutning. Hittar hon rätt rygg att hänga med i fram till 300 kvar så får de andra hålla i sig. 11 Palmyra kan också flytta på sig, men har inte varit som bäst på slutet. Men det är lite lättare emot idag… 1 Queen är ingen stjärna, men har ett intressant läge och får hon bestämma en bit i ledningen kan hon bli svårfångad. 8 Donna Summer är vindsnabb till slut och formen lär peka uppåt med ett lopp i kroppen. 9 It’s A Girl gick äntligen felfritt senast och höll bra från dödens. Skyhög kapacitet och felfri är hon med i matchen. Avslutar med att varna lite för 3 Attention Please också som inte är så tokig. Kan få en fin resa här och kan blanda sig i det hela med lite flyt på vägen.

V75-3, Derbystoet, 2140a:

Dags då för de fyraåriga stona att göra upp och det är ett starkt startfält. Timo Nurmos har som sagt sex hästar till start och risken finns förstås att de vinkar fram favoriten 2 Lara Boko till ledningen och så körs det inget. Ja, jag vet, det är olika ägare bla bla bla, men risken finns när det är ett stort lopp. Tipsettan går dock till 9 Glorius Rain som har sett fantastiskt fin ut vid de två segrarna på slutet. Hon går starkt till slut och det är inte helt omöjligt att hon plockar ner alla den sista biten. 7 Great Skills gick i dödens hela vägen och fixade finalplatsen på ett bra sätt. Kan avsluta ruskigt vasst och är ett hett segerbud här också. 2 Lara Boko är riktigt bra och även hon såg fin ut senast. Som sagt, risken är stor att hon blir släppt till ledningen och då är segerchansen stor. 4 A Perfect Face imponerade senast och var riktigt bra. Kan öppna bra och är väl hotet mot Lara Bokos spetsplaner? Går dock starkt även bakifrån och ska räknas tidigt igen. 1 Senorita Tokio är snabb ut men lär släppa till Lara Boko. Får hon fritt i tid kan hon utmana om segern. 11 Isabelle Cash gick ett starkt slutvarv senast och såg fin ut. Kan avsluta vasst och Djuse låter uppåt. Ska inte räknas bort.

V75-4, 2140a:

4 Black Fire imponerade stort när han vann på Halmstad för tre starter sedan. Derbykvalet senast blev dock för tufft för honom och han lade ner rörelsen till slut. Nu är det åter Gustav Johansson som kör och de fick ett riktigt bra läge också. Jag är helt inne på att Black Fire bara brakar till ledningen och går undan med vad som behövs till slut. Spik!

V75-5, KG Bertmarks minne, 2140a:

”Amatörernas elitlopp” brukar loppet kallas och nog brukar det vara körning… Jag tycker dock att två hästar höjer sig en aning och går på dessa. Tipsettan till 4 Manual Flight som har skyhög kapacitet men döljer det väldigt bra. Senast hoppade han bort sig kort innan start och så var den dagen förstörd. Felfri har han en mycket bra chans att ta hem det här, men jag litar inte på honom full ut och dubblar med en riktig rysare i form av 9 Enzo. Han vinner inte ihjäl sig men är i bättre form än vad raden visar. Förra söndagen satt han fast med rubbet kvar i tredje inner och såg ruskigt fin ut. Läget behöver inte vara fel och han har en vass avslutning. Han kan mycket väl blåsa ner hela gänget över upploppet och sopar då bort de flesta systemen…

V75-6, Svenskt Travderby, 2640a:

Det är bara en häst som har tagit hem svenska Triple Crown och det är Gaston Pride som gjorde det 1988. 5 Francesco Zet har chansen att göra det och han är naturligtvis favorit till att ta hem Derbyt också. Den sovande stilen han hade förra året finns nästan inte kvar och han har haft en makalös utveckling. Han har såklart en bra chans att vinna, men han kommer bli hårt utmanad. 4 Lulius Boko är obesegrad efter åtta starter och ska jag vara ärlig trodde jag inte på honom i kvalet. Men han kom till ledningen med två varv kvar och sedan såg han ruskigt fin ut och imponerade stort. Given i segerstriden här också. 3 Kentucky River har sett kalasfin ut hela året och vann sitt kval på ett bra sätt. Går ruskigt starkt under slutvarvet och kan utmana om segern. 1 Power Doc vann lätt från ledningen senast och håller sin fina form. Får en bra resa här och har ju en sylvass avslutning. Med fritt i tid så kan han skrälla. 2 Edibear är också i kanonform och såg fin ut senast. Får förmodligen en fin resa också och kan utmana om allt klaffar.

V75-7, Bo W Takters tribute – Derbystayern, 3140:

11 Holy Water satt kvar när det tåget gick i tredjespår med 600 kvar förra söndagen men hittade ut över upploppet och avslutade sylvasst. Han visade att formen sitter där och han såg också riktigt fin ut. Nu är det lång distans som gäller men det är inga problem för hans del. Han har en sylvass avslutning och Ken Ecce lär försöka hitta en bra rygg att följa så länge det bara går. Jag tror han blåser ner hela gänget över upploppet och chansspikar!

V75-ranken:

V75-1: 4-10-5-2-1-6-9-7-8-3

V75-2: 10-11-1-8-9-3-7-6-2-5-4

V75-3: 9-7-2-4-1-11-3-5-8-10-12-6

V75-4: 4-3-9-2-10-12-5-6-8-7-1-11

V75-5: 4-9-2-1-3-12-10-7-11-6-8-5

V75-6: 5-4-3-1-2-6-9-11-7-12-10-8

V75-7: 11-13-4-10-2-6-8-9-12-5-7-1-3

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter som vanligt ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 175:-. Den är exklusiv, dvs att den inte varvas. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt som vanligt!

/Niclas

Ett svar till “V75 Jägersro 4/9-22”

 1. Rätt rad:

  4 Unico Broline – Erik Adielsson 67,66%
  11 Palmyra – Joakim Lövgren 33,85%
  2 Lara Boko – Mika Forss 46,73%
  3 Cadiz (DK) – Flemming Jensen 16,52%
  4 Manual Flight – Hanna Lähdekorpi 16,49%
  5 Francesco Zet – Örjan Kihlström 59,47%
  8 LL Royal – Robert Bergh 13,75%

  7 rätt: 386:- 6 rätt: jackpot 5 rätt: jackpot

  Mitt resultat: 5 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: