V75 Färjestad 17/9-22

Veckans V75-omgång avgörs på Färjestadstravet och det är dessutom jackpot. Omgången ser svår ut och jag är helt inne på att det kan smälla till både här och var. Därmed tror jag också på att det blir bra betalt. De två sista loppen går över lång distans och det är också där jag hittar mina spikar. Styrkan talar för den ena medan speeden ska avgöra för den andra. Åtminstone är det så jag har tänkt ut det…

Podden lyser med sin frånvaro även denna veckan och det beror på att både jag och Rebecka är upptagna under fredagskvällen. Men jag lovar, nästa vecka är podden tillbaka igen!

Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 1640a:

Ett väldigt öppet sprinterlopp inleder och det lär bli åka av från start. 5 Charlock Wiking vann i fin stil senast och är tillbaka i form igen. Han vill till ledning och kommer han dit utan att det kostar för mycket har han en bra chans. Men han är inte världens modigaste till slut och det kan bli ett långt upplopp. 8 Run N’Cola var på väg i tredjespår efter 500 meter senast, men galopperade då och tappade allt. Den galoppen står inte med i programraden, vilket är helt otroligt! Han är normalt sett travsäker och formen ska vara fortsatt bra. Han går starkt till slut och jag är inne på att han kan blåsa ner hela gänget över upploppet. Enormt bortglömd idag. 12 Cool Kronos var ruskigt bra senast då han gick i tredjespår hela vägen men ändå var med i segerstriden. Nu har han ett riktigt skräpläge, men det ser ut som att det blir bra tempo och då kan han ha en viss chans ändå. 2 Aragorn As är i fin form men distansen är inte hans bästa. Lever mest på styrkan och kan ta ner de från dödens. 1 Asnaur Dei Rum mötte den danska eliten senast och fick en drömresa i andra ytter. Avslutade vasst och var inte stort slagen. Innerspåret är dock ett problem då han inte är någon raket från start, men hittar han ut i tid är han ett givet segerbud. Jag varnar också för 10 Prosecco som har ett lopp i kroppen och nu ska han gå barfota runt om för första gången. Läget är ingen höjdare, men kapaciteten finns där. Som sagt, det är ett öppet lopp och jag dammar på med streck för alla hästarna…

V75-2, Klass 2, 2140:

Ytterligare ett öppet lopp, denna gång i den lägsta klassen. Tipsettan till 2Timo Jutila som kastade ankar lite väl tidigt förra lördagen. Bergh brukar dock veta vad han gör och startar igen och då brukar hästarna vara mycket bättre. Spåret ska inte vara något problem och kommer han till ledning blir han väldigt farlig. 8 Tara Hills borde vunnit senast men det är tufft att svara när någon kommer invändigt. Går bra bakifrån och får en fin resa här. Med fritt i tid är hon med i segerstriden. 6 Theycallmesixten är i kanonform och läget blev bra också då han kan öppna. Kan hitta till ledning om det klaffar men har bra chans även bakifrån. 7 Excalibur Zet har hittat en formtopp och ser fin ut för dagen. Går starkt till slut och är med och gör upp om segern. 5 Hush är inte så tokig och klarar han starten är han också med och bråkar om segern. Kapaciteten finns där. 1 Crown Wise As är halvbror med kanonen Vivid Wise As. Än så länge är han dock inte lika bra som brorsan men duger bra i det här gänget. Formen är bra men han är ingen raket från start och kan hamna illa till. Men med fritt i tid är han med i matchen. Jag tycker som sagt detta loppet är vidöppet och även här bombar jag på med streck för alla. Det är väl egentligen bara 3 Brave Hearth Oro och 4 Velocious Crowd One som jag inte tror på, men jag kan ju inte strecka 10 av 12. Det misstaget har jag gjort för många gånger….

V75-3, Unionskampen, 2140a:

8 Odd Herakles går fortfarande fram som en slåttermaskin och bara vinner och vinner. Senast var det dock nära en galopp efter 450 meter, men han redde ut det och sedan vann han ganska så enkelt ändå. Han är ruskigt startsnabb och trots spår åtta så sitter han i ledningen efter en bit i alla fall. Han blir såklart svårslagen igen, men det låter uppåt från ett annat håll också och jag tror det kan bi match idag! Det är ju då såklart Öystein Tjomsland som är uppåt och påställd med 5 Grisle Odin GL. Han inledde lugnt senast och hamnade sist i fältet innan han styrde på till dödens. Han gjorde vad han kunde mot Odd Herakles då men det fattades en liten bit till slut ändå. Formen är dock på topp och här tror man att det blir en bättre start än senast och en bättre resa. Han går starkt till slut och det är inte helt otänkbart att han kan välta sin landsman den här gången. Dessutom är ju 10 Månlykke AM med. Han vann enkelt senast då Gunnar Melander körde så snyggt och aldrig gav Stjärnblomster chansen. Månlykke AM själv undrade nog vad som hände, han ville ju rusa iväg bara. Jobbigt läge nu men kommer köras fram till dödens efter ett tag och visst finns chansen att knäcka norrmännen… Jag plockar också med 2 BW Rune som har en vass avslutning och lär få en fin resa. Även 7 Havglimt åker med, då han är under fortsatt utveckling och kan avsluta vasst. De är inte helt borta…

V75-4, Klass 1, 2140a:

Jag tycker en trio höjer sig mot de andra och går på de tre… 7 Jonathan Bank AB är i kanonform och såg riktigt läcker ut senast. Han kördes till ledning efter ett varv och sedan var det uppvisning resten av vägen. Han är väldigt snabb från start och jag är inne på att han kan komma till ledningen även här. Toppchans i så fall, även om det är tuffare emot nu. 9 Holdfast Am fick fritt lite för sent senast men sköt till vasst och var inte stort slagen. Formen är där den ska vara och han kan få en fin resa här. Har en bra avslutning och kan knäcka de andra över upploppet. 5 John King Boko vann enkelt senast och såg riktigt fin ut. Tuffare emot nu, men har utvecklats fint hos Nurmos och är med i segerstriden igen.

V75-5, Uno Sweds minneslopp, Gulddivisionen, 2140a:

2 Mister Hercules kördes till ledning efter 600 meter senast men blev sedan regelrätt mosad av San Moteur och kom i mål som trött fyra. Har varit hos veterinären efter det och åtgärdat några smågrejer men har tränat fint efter det. Blir förmodligen släppt till ledningen och blir förmodligen svårslagen, men de tuffa loppen han har fått kan ha satt sig i huvudet och jag kan inte gå på honom spik i det här loppet. 6 Jaguar Dream borde vunnit senast, men känslan är att han går bättre bakifrån. Han var ruskigt fin på Åby näst senast och med en liknande resa här blir han livsfarlig till slut. 4 Guzz Mearas har jag tjatat om ett tag nu och han avslutade fint till andraplatsen senast bakom Önas Prince. Distansen är bättre idag och han kommer få en fin resa igen. Avslutar alltid vasst och är med i segerstriden igen. 7 Rotate gick bra senast och är i fin form. Han går starkt till slut och är inte helt golvad på förhand. Lär dessutom vara lite extra toppad inför det här….

V75-6, Unionstayern, 3140:

4 Ruger laddades mot Derbyt, men en startgalopp i kvalet förstörde den drömmen. Formen ska dock vara fortsatt bra och nu blir det en lugnare start när det är volt. Jag är helt inne på att han kör till ledning här och sedan ska det till en ruskigt bra häst för att slå honom och jag kan inte hitta någon sådan bland de andra. Därmed tror jag på spets och slut för bästa hästen i fältet och spikar. Distansen är inga problem, han är stark så det räcker och blir över för det här gänget.

V75-7, Silverdivisionen, 2640a:

Det är vanskligt att spika någon från bakspår, på en distans som han aldrig har startat över. Men jag är övertygad om att 10 Billy Idol Jet är en riktig skjutare som inte fått visa hur bra han är än. Han har mött stentufft motstånd i Italien under åren och visat att han kan matcha de ganska bra. Nu är han i Sverige och Erik Berglöf kommer få väldigt roligt med den här hästen. Han gick bra senast men det gjorde alla andra också, så det såg kanske inte så bra ut. Han har en ruskig avslutning och jag är säker på att Berglöf skickar iväg med 600 kvar och bara blåser ner allt och alla till slut. Spänn fast dig, Erik!

V75-ranken:

V75-1: 8-5-12-2-1-10-4-9-6-7-3-11

V75-2: 2-8-6-7-5-1-10-11-9-12-4-3

V75-3: 8-5-10-2-7-4-3-1-6-9

V75-4: 7-9-5-2-1-10-8-3-6-4-11-12

V75-5: 2-6-4-7-11-9-5-12-3-1-8-10

V75-6: 4-9-2-3-7-1-5-13-11-8-15-14-12-10-6

V75-7: 10-9-12-8-3-7-11-5-4-1-2-6

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter som vanligt ”Carlsons V75” och jag trycker på lite extra nu när det är jackpot. Systemet säljs därför i 10 andelar á 458:-. Systemet är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt, som vanligt!

Ett svar till “V75 Färjestad 17/9-22”

 1. Rätt rad:

  2 Aragorn As (IT) – Örjan Kihlström 27,03%
  1 Crown Wise As (IT) – Johan Untersteiner 24,23%
  8 Odd Herakles (NO) – Tom Erik Solberg 63,37%
  5 John King Boko (NL) – Magnus A Djuse 33,29%
  11 Unico Broline – Erik Adielsson 5,87%
  4 Ruger – Erik Lindegren 29,12%
  8 Falcon Eye (NO) – Eirik Höitomt 20,33%

  7 rätt: 4774:- 6 rätt: 43:- 5 rätt: jackpot

  Mitt resultat: 5 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: