V75 Åby 8/10-22

Veckans V75-omgång avgörs på Åby och det har blivit dags för SM-dagen. Åtta svenska mästare ska koras och det är en riktig kanondag. Dessutom har man lagt till ett namn på själva SM-loppet som fr.o.m nu också kommer att heta Olle Goops pokal. En självklarhet att banans störste genom tiderna ska hedras på detta sätt!

Omgången ser vid en första anblick väldigt favoritbetonad ut, men jag hittar frågetecken på nästan varje favorit och jag är rätt övertygad om att det kommer att smälla lite här och var. Det lär bli körning i loppen i alla fall, det är ju inte varje dag man har chansen att bli svensk mästare…

Fr.o.m nu och en tid framöver kommer jag att spela reducerade system med hjälp av Jokersystemet. Det innebär att jag kan få med några fler hästar och kan dessutom gardera upp en del av idéerna. Det är lite lurigt när man spelar butiksandelar som jag gör, då måste man skriva ut kupongerna manuellt och det får inte bli för många. Därför kommer jag att köra med utgångshästar som reduceringsmodell och hamnar på mellan 2-4 kuponger. Vill man då vara med på hela systemet, vilket ju är en klar fördel, måste man alltså köpa in sig på alla kupongerna. Nu kör vi!

Spiken:

V75-4: 10 Jerka Sting

Gjorde comeback senast och vann direkt. Fick en fin resa men ville springa hem till stallet i sista sväng. Kom på bättre tankar och avslutade vasst över upploppet till en säker seger. Såg riktigt fin ut och lär vara ytterligare förbättrad till idag. Läget är såklart ingen höjdare, men det kommer gå fort i det här loppet då många vill till ledningen och de lär det gå trögt för till slut. Då har Jerka spurtkrutet torrt och bara blåser ner alla över upploppet.

Låset:

V75-6: 5 Marabou Brodda och 1 Global Certificate

Marabou Brodda vek ner sig från dödens senast och var inte sig lik. Hon går klart bättre i ledningen och Uhrberg är inne på att det blir ledning här. Då blir hon mycket svår att tas med och kan mycket väl leda runt om. Jag dubblar dock då med Global Certificate som är i fin form och är riktigt vass till slut. Lär sikta på rygg ledaren och open stretch över upploppet. Skulle kunna blåsa förbi till slut.

Utgångshästarna (1 av 2 måste vinna):

V75-2: 6 Mindyourvalue WF

Han vill inte lika mycket i sulkylopp längre, men i monté uppträder han som en retad tiger. Formen är bra och nu får han dessutom Sveriges bästa montéryttare i sadeln – Jonathan Carré. Vinstchansen är stor, men spelprocenten är därefter också och han möter faktiskt rätt bra montéhästar också. Har han en bra dag vinner han detta och är en bra utgång.

V75-3: 9 Bold Request

Hade haft en paus inför senast, men det var inget som han visade. Vann enkelt efter en riktigt vass prestation och var mycket bra. Läget behöver inte vara helt fel då det lär gå fort under första varvet och jag är inne på att han har en bra chans att tugga ner alla under slutvarvet.

Drag/skrällbud:

V75-1: 7 Dear Friend och 6 Chablis Ribb

Dear Friend trodde jag hade gjort sitt på tävlingsbanan men hon har hittat en enorm formtopp och sett bättre ut än någonsin på slutet. Hon är ruskigt snabb från start och lär bli släppt till spets efter en bit. Bra chans därifrån och ska räknas väldigt tidigt. Jag vill dock varna för Chablis Ribb som även hon är ruskigt snabb från start. Mitt scenario är att hon blixtrar till ledningen och släpper till Dear Friend. Det finns ju open stretch på Åby och Chablis Ribb är väldigt snabb även till slut. Kan knäppa av de den vägen…

V75-2: 5 Zeolit

Gjorde debut i monté senast och det var en bra sådan. Han tryckte sig till ledning efter en bit men åkte dit till slut mot Beauty Wind som var väldigt bra den dagen. Formen på Zeolit pekar uppåt och trots att han står hårt inne pengamässigt så tror jag att han kan blanda sig i segerstriden om han får en fin resa. Det ser ut som att han får det och det ska bli kul att se vad han kan göra här.

V75-3: 6 Boss Design

Riktigt vass i de två senaste starterna och är i toppform. Möter visserligen tuffare motstånd nu, men han är snabb till slut och med en fin resa kan han skrälla.

V75-5: 3 Exclusive JM

Är i riktigt bra form och avslutade strålande senast efter en lite halvtung resa. Han står stenhårt inne i loppet men det vet inte han om och kapaciteten finns där. Med en fin resa kan han ställa till med en smäll här.

V75-7: 3 Oracle Tile och 1 Pinto Bob

Oracle Tile var trea i Åby Stora Pris näst senast efter en vass avslutning på open stretch. Kom inte in i loppet senast så den starten är bara att glömma. Siktar på en ny smygresa här och kan skrälla via open stretch. Det kan också Pinto Bob som spurtade vasst i skymundan senast efter en sen lucka. Han såg bedrövlig ut aktionsmässigt, men fort gick det. Siktar även han på en smygresa och spurt via open stretch. Det har hänt förut och kan hända igen….

V75-ranken:

V75-1: 7-4-6-5-1-11-8-9-10-2-12

V75-2: 6-4-8-5-1-2-10-3-7-9

V75-3: 9-4-6-7-1-2-5-11-10-12-3

V75-4: 10-5-2-1-4-3-9-6-12-7-8

V75-5: 8-11-5-4-10-3-9-6-2-7-12-1

V75-6: 5-1-14-13-11-9-8-15-7-4-3-6-2-10

V75-7: 4-11-5-8-3-1-9-12-6-7-2

Andelsspel:

Som vanligt gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Nu när Jokersystemet är inblandat heter systemen ”Carlsons V75 kupong x av x”. Den här gången blir det alltså två kuponger och andelarna hittar ni via denna direktlänken. Systemet säljs i 10 andelar och priset för båda kupongerna blir 398:-.

OBS! För att vara med på hela systemet måste man alltså köpa in sig på båda kupongerna!

Jag gillar inte att varva mina system, men här måste jag tyvärr. Detta för att minimera risken att ena kupongen är slutsåld och den andra inte är det. Men när den ”sista” kupongen har sålt tio andelar så stänger jag för köp…

”Carlsons V75” – systemen:

Vi siktar högt, som vanligt!

/Niclas

2 svar till “V75 Åby 8/10-22”

 1. Rätt rad:

  1 Honey Mearas – Örjan Kihlström 42,04%
  6 Mindyourvalue WF – Jonathan Carre 77,84%
  1 Triton – Marcus Lilius 11,68%
  1 Gordini Brick – Patrik Fernlund 28,04%
  4 Behind Bars – Henriette Larsen 8,25%
  11 Global Virgin – Magnus Jakobsson 2,43%
  11 Brother Bill – Björn Goop 21,77%

  7 rätt: 35946:- 6 rätt: 213:- 5 rätt: 20:-

  Mitt resultat: 5 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: