V75 Solänget 15/10-22

Veckans V75:a avgörs på Solänget. En omgång som är lite annorlunda med tanke på att de båda giganterna Örjan Kihlström och Björn Goop inte är med… Det märks att vi går mot kallare tider då klassen på loppen är lite sisådär. Framförallt märks det på Gulddivisionen, som för den delen också heter Silverörnen, som är riktigt dålig den här veckan. Jag och många med mig brukar ju gapa om att skrota Gulddivisionen under de kalla månaderna och köra flerklasslopp istället, men det är nog för döva öron även den här vintern…

Nåväl, omgången ser ändå rätt intressant ut och visst kan det smälla i några av loppen. Jag fortsätter på den inslagna vägen med de reducerade systemen och tror hårt på det. Precis som förra veckan är systemet utskrivet på två kuponger. Nu kör vi!

Spiken:

V75-1: 1 Maybach WF

Gjorde en ok insats senast men var inte på topp och behövde det loppet i kroppen. Fick ett perfekt läge här då han kan öppna snabbt och känner jag Ove A rätt så är det bara ledningen som gäller. Därifrån tror jag han har en toppchans att ta hem det här loppet trots att han går upp i klass nu. Han är en riktigt bra häst som jag tror kommer vandra uppåt flera klasser under det närmaste året. Spets och slut idag!

Låset:

V75-3: 4 Antonio Trot och 7 Global Badman

I en ganska dålig Gulddivision så står det mellan dessa två hästarna. Lite fegt kanske att strecka båda då, men det är så jag gör idag. Antonio Trot var ute på kort distans för första gången senast och avslutade sin vana trogen bra, men hade för långt fram till de två framför. Bättre distans idag och han kommer få en fin resa. Vass avslutare som mycket väl kan stånga sig till seger. Men han utmanas då av Global Badman som ledsnade lite från dödens senast. Mycket enklare motstånd idag och han lär laddas för ledningen. Kommer han dit har han en bra chans att rinna undan.

Utgångshästarna (1 av 2 måste vinna):

V75-5: 4 Drill

Var grym i comebacken senast då han trots dödens bara stack undan till en lätt seger och såg otroligt fin ut. Bra läge idag då han kan öppna och han lär få en fin resa. Han gynnas av distansen och har en bra vinstchans här.

V75-7: 8 Underbarosåfin

Tappade många meter på en startgalopp senast men gick ruskigt snabbt sista 500 ute i spåren till andraplatsen. Risigt läge idag såklart, men han har en mycket vass avslutning som biter bra och jag tror han har en hygglig chans att ta hem det här.

Drag/skrällbud:

V75-2: 14 Jamaica Boko

Har varit ute i tuffa V75-lopp under sommaren och möter enklare motstånd nu. Kan dra nytta av den hårdheten hon fått och har en sylvass speed att tillgå. Kan mycket väl blåsa ner hela gänget över upploppet, men har ju ett jobbigt läge med tillägg och många hästar att runda. Men det är inte omöjligt!

V75-4: 6 Fyrkrafs

Formen är på topp och man har siktat på det här loppet en tid. Är snabb från start och det är inte helt otroligt att han tar sig till ledning. Kan rinna undan därifrån även om han möter tuffare motstånd än tidigare.

V75-5: 10 Mon’s Tornado

Åkte dit med en halv nos senast efter en vass avslutning och var riktigt bra. Har fått en paus efter det så formen är ett frågetecken. Men löper han upp till vad han kan och får en ryggresa fram till 3-400 kvar, då blir han livsfarlig här.

V75-6: 6 Global Bookmaker

Ständig ”nästagångare” då han oftast sitter fast i rygg ledaren och ser otroligt fin ut. Samma sak senast då han satt fast bakom Gooner och hade lite sparat. Siktar på att ta sig till ledningen här för att sedan släppa och med fritt i tid är han ett hett segerbud.

V75-7: 12 Mizai

Dunderfin från ledningen senast och är i fortsatt kanonform. Fick dock återigen ett skräpspår, men han har en ruskig avslutning att tillgå. Hittar han ”bara” en bra rygg att gå i så kan han blåsa ner alla över upploppet.

V75-ranken:

V75-1: 1-7-9-5-8-12-10-4-2-6-11

V75-2: 14-11-8-7-3-15-13-4-10-6-9-2-1-12-5

V75-3: 4-7-2-3-8-5-6-9

V75-4: 6-1-3-9-15-12-5-2-4-14-11-7-13-10-8

V75-5: 4-5-10-2-1-8-6-12-3-11-7-9

V75-6: 7-6-12-11-4-9-1-2-8-10-3-5

V75-7: 8-12-1-6-4-5-3-10-11-7-9-2

Andelsspel:

Som vanligt gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Nu när Jokersystemet är inblandat heter systemen ”Carlsons V75 kupong x av x”. Den här gången blir det alltså två kuponger och andelarna hittar ni via denna direktlänken. Systemet säljs i 10 andelar och priset för båda kupongerna blir 379:-.

OBS! För att vara med på hela systemet måste man alltså köpa in sig på båda kupongerna!

Jag gillar inte att varva mina system, men här måste jag tyvärr. Detta för att minimera risken att ena kupongen är slutsåld och den andra inte är det. Men när den ”sista” kupongen har sålt tio andelar så stänger jag för köp…

”Carlsons V75” – systemen:

Vi siktar högt som vanligt!

/Niclas

2 svar till “V75 Solänget 15/10-22”

 1. Rätt rad:

  7 Castor The Star – Mats E Djuse 34,76%
  8 Facing Life – Samu Sundqvist 8,37%
  4 Antonio Trot – Magnus A Djuse 15,42%
  15 Wolt (NO) – Mats E Djuse 15,16%
  5 Knutte Sting – Magnus A Djuse 16,01%
  4 LL Royal – Stefan Persson 40,14%
  3 Laredo Boko – Magnus A Djuse 35,99%

  7 rätt: 8380:- 6 rätt: 122:- 5 rätt: 19:-

  Mitt resultat: 4 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: