V75 Axevalla 31/12-22

Axevalla är tillbaka i matchen igen som avslutning på året med en häftig V75-omgång och en liten jackpot inbakad. Halmstad fick ju ta över tävlingarna förra året pga tjällossning på Axevalla, annars hade det varit femte året i rad för Axevallas del. Det har ändå satt sig att det är Axevalla som kör på Nyårsafton. Något som är på väg att sätta sig är också Sylvesterloppet (V75-7) som alltså är det sista loppet som körs i Sverige under året. Med ett fräck förstapris på nästan 600.000:- så lockar man dessutom till sig ett antal bra hästar som har siktat på det här loppet en tid också. Bra initiativ från Axevalla och bra av ATG att låta Axevalla vara banan som året avslutas på.

Winter Burst brukar ge några jackpotomgångar, men i år har det lyst med sin frånvaro. Fram till igår då det blev några få extra miljoner till potten. Därmed är den sk multijackpoten inte så stor det här året, men ca 50 miljoner räcker ganska gott ändå. Det lär bli bra drag på spelet i alla fall!

Omgången ser väldigt svår och därmed spelvänlig ut. Jag är helt inne på att det blir bra betalt för sju rätt och det finns en hel del fina lågprocentare med bra vinstchans.

Jag kör fr.o.m den här omgången med ett reducerat system som jag gör med hjälp av Jokersystemet. Fördelen med detta är att jag får med fler hästar i loppen till ett bättre pris. Därmed ska också chansen till vinst på systemet bli större, åtminstone så räknar jag med det…. För att det ska bli så enkelt som möjligt för alla att följa har jag skrivit ut alla fyra kupongerna, men lägger också ut hela översiktsbilden på systemet. Mer om det och länkar till andelsspelet finner ni lite längre ner på sidan, efter tipsen, som vi ska ta tag i nu. Nu kör vi!

Spiken:

V75-4: 11 Crono Delleselve

Fick visserligen en fin resa senast men sättet han avgjorde på sista 300 var enormt snyggt. Han är i toppform och möter egentligen inte värre motstånd nu. Han har ett lurigt femtespår i volten, men jag tror han löser det på ett bra sätt. Hans vassa avslutning kommer bita bra över upploppet och jag är rätt säker på att han brottar ner alla i god tid innan linjen.

Låset:

V75-7: 11 Certainly, 3 Calamari och 14 Ferrari Sisu

11 Certainly har två lopp i kroppen och har siktats mot detta en längre tid. Avslutade vasst senast efter en fin resa och gav ett fint intryck. Har ett intressant utgångsläge då han kan öppna bra och kan hamna fint till direkt. Går starkt till slut och är ett givet segerbud. 3 Calamari har inte startat på tre månader men Ulf Stenströmer har medvetet siktat på detta loppet och meddelar att hästen känns ruskigt fin i träning. Laddas för ledning och kommer han dit tror Stenströmer att han gå en 13-tid! Kanske lite väl optimistiskt men är han så pass bra är han svårslagen. 14 Ferrari Sisu stod senast för ett av de svettigaste upploppen jag har sett. Efter att ha legat sist i fältet fram till 250 kvar så flög han fram till en säker seger och såg helt strålande ut. Blev struken pga dålig bana efter det men har tränat bra under tiden och har såklart också siktat hit. Går han felfritt så har han en synnerligen vass avslutning och jag tror han är med i segerstriden återigen.

Utgångshästarna:

Block 1 (1 av 2 måste vinna):

V75-2: 9 BBS Avicii

Satt fast med allt kvar senast och såg enormt fin ut. Går bra bakifrån och kan få en fin resa här. Det långa upploppet passar fint och han kommer flyga fram till slut. Kan mycket väl hinna fram!

V75-3: 12 Ready Trophy

Riktigt fin vid segern senast och visade att formen sitter där. Kan öppna rätt bra och kan hamna bra till. Han är också stark och tål att gå en sväng ute i spåren. Stenhård häst som mycket väl kan sänka alla under slutvarvet.

Block 2 (1 av 2 måste vinna):

V75-1: 2 Attention Please, 9 Make It A Star, 5 Queen och 14 Vilja TYC

2 Attention Please är i toppform och sluggade sig fram till en knapp seger senast. Hon kan avsluta ruskigt bra och är hon bara med när det är 300 kvar blir det intressant. 9 Make It A Star har två raka galopper i raden men är inte osäker egentligen. Är härdad i V75 och kan dra nytta av det här. Går ett starkt slutvarv och är med i striden felfri. 5 Queen har två lopp i kroppen och blir bättre för varje start. Gick bra senast och klarar hon spåret är hon med i segerstriden även här. 14 Vilja TYC fick fritt för sent senast men såg fin ut och är i bra form. Har visat tidigare att hon är väldigt snabb en bit och hittar hon de rätta ryggarna kan det bli åka av över upploppet.

V75-5: 7 Vinci Nice

Satt fast näst senast i Breeders’ Crown-semifinalen och satt fast senast också efter ett litet uppehåll. Hade en del otur då när han blev fast bakom en trött ledare, kom tillbaka vasst över upploppet men utan fritt spelrum. Såg dunderfin ut och den här gången ska han inte behöva sitta fast i alla fall. Kan avsluta ruskigt vasst och upploppet passar honom perfekt. Bra chans!

Bara V75-6 kvar att skriva något om och där plockar jag med fem hästar. Tipsettan till 5 What A Winner som var riktigt bra senast och visade toppform. Passande förutsättningar igen och går starkt till slut. Kan mycket väl avgöra över upploppet. Favoriten 3 Kövras Joker är bästa hästen i fältet, men skor runt om är ett minus. Laddas mot ledningen och får han bestämma en bit, vilket det finns risk för, så kan han rinna undan ändå. Jag tar också med 9 Babsans Bankir, 11 Global Believer och 12 Boke Palema som alla är i bra form och avslutar vasst. De hoppas såklart på tempo i loppet och blir det så är de med i matchen på allvar.

V75-ranken:

V75-1: 2-9-5-14-11-15-12-3-1-6-13-10-4-7-8

V75-2: 9-3-6-5-4-10-1-11-7-8-12-2

V75-3: 12-10-7-9-11-3-8-6-2-13-1-5-14-15

V75-4: 11-15-7-6-10-12-8-4-3-9-14-13-1-5-2

V75-5: 7-4-12-1-2-5-11-8-10-9-3-6

V75-6: 5-9-3-11-12-7-1-6-10-8-4-2

V75-7: 11-3-14-9-2-7-4-5-15-6-12-1-8-10-13

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Nu när det är ett reducerat system så heter andelsspelen ”Carlsons V75 kupong x av 4” och för att då vara med på hela systemet måste man alltså köpa in sig på alla fyra kupongerna. Systemet säljs i 10 andelar á 363:- den här veckan och via denna direktlänken kommer ni till mina fyra kuponger.

”Carlsons V75” – kupongerna:

”Carlsons V75” – systemöversikten:

Vi siktar högt som alltid!

Jag passar också på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

/Niclas

2 svar till “V75 Axevalla 31/12-22”

 1. Rätt rad:

  11 Loaded Leila – Markus B Svedberg 9,59%
  6 El Vego Khalifa – Stefan Persson 53,44%
  11 Ninja Zon – Kevin Oscarsson 2,24%
  3 Dira Necessitas – Magnus A Djuse 15,77%
  12 Gaylord Am – Anders Eriksson 32,49%
  9 Babsans Bankir – Petter Karlsson 13,93%
  14 Ferrari Sisu – Conrad Lugauer 26,51%

  7 rätt: 73262:- 6 rätt: 429:- 5 rätt: 43:-

  Mitt resultat: 4 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: