GS75 Östersund 1/1-23

Skumpan är uppdrucken, raketerna är avfyrade och nyårslöftena redan brutna… Nja, för en del lever säkert nyårslöftena fortfarande, men en hel del bryts nog redan under årets första dag. 2022 är ett minne blott, nu väntar 2023 med allt vad det har framför sig. För travets del verkar det bli ett nådens år, då en mängd tränare spås försvinna pga dålig ekonomi. Jag hoppas att det är fel såklart, men som världen ser ut just nu så är det kanske den dystra sanningen. Vi får se lite längre fram, helt enkelt!

Det är i alla fall GS75 på Östersund idag och det är ju inte helt fel. Det finns en del klara favoriter, men det behövs inte mycket för att det ska strula för de och chansen till fina pengar finns definitivt. Jag tror det kan bli hyggligt betalt och att det långa upploppet (bara nio meter kortare än Axevallas upplopp) kommer ställa till det för en hel del. Nu kör vi!

Spiken:

GS75-3: 8 Fagerås Kongen

Var på väg mot en klar seger senast då han plötsligt kastade sig i galopp med 400 kvar. Kom tillbaka bra som tvåa och hade som sagt vunnit plättlätt utan galoppen. Han är inte helt att lita på, men fartmässigt är han överlägsen i det här sällskapet och jag är helt inne på att han bara krossar motståndet idag.

Utgångshästarna:

Block 1 (1 av 2 måste vinna):

GS75-1: 7 Kavaleren

Fin senast då han trots en galopp 300 kvar sluggade sig till seger och var väldigt bra. Fick snabba pengar på sig då men kan säkert bära de ett tag. Det mesta talar för att han blir släppt till ledning efter ett tag och att ingen vågar köra mot honom. Således är det en bra vinstchans, men han har inte råd med någon galopp idag.

GS75-7: 6 Money Smile

Dödens hela vägen i comebacken senast och gjorde ett bra lopp. Lär vara ytterligare förbättrad till denna start och ska kunna hitta en bra position. Går starkt till slut och Linderoth låter uppåt. Bra chans, men det kan bli en tuff resa återigen och han får nöja sig med att vara u-häst.

Block 2 (1 av 2 måste vinna):

GS75-4: 8 Timo Jutila

Vann lätt från dödens näst senast men slog på en galopp kort efter start senast. Har varit ute mot tuffare gäng än det här tidigare och har hög kapacitet, men är inte att lita på. Felfri tror jag han bara mosar det här gänget, men galoppen ligger alltid nära till hands…

GS75-6: 1 Livinlikeaprincess och 6 Delicious Scotch

1 Livinlikeaprincess är omgångens roligaste drag. Hon är fortfarande segerlös, men är i bra form och har ett ytterst intressant läge. Leder loppet länge, kanske hela vägen? 6 Delicious Scotch har hittat formen igen och avslutade bra senast som tvåa. Går starkt till slut och kan mycket väl slugga sig till seger den sista biten. Spännande u-duo!

Garderingsloppen:

GS75-2:

De tre mest spelade är de bästa hästarna men ingen av de är särskilt pålitliga och därför plockar jag med ytterligare två som kan skrälla. 8 Celine P avslutade bra senast och såg fin ut. Kan hon hitta en hyfsad position trots spåret så kan hon vara med i striden över upploppet. 1 Ess Ess satt fast senast med en del sparat. Hittar han ut i tid kan han ställa till med en skräll då han kan avsluta bra.

GS75-5:

5 Hauk Viktor är en tuffing som vann på ett bra sätt senast. Klarar han distansen är han med i segerstriden återigen. 1 Tim B behövde loppet senast efter en tids frånvaro. Kan smyga med här och är inte så tokig till slut. Får han fritt i tid så är han med. 10 Storm Odin är bästa hästen i fältet men är ändå inte helt att lita på och såg inte som bäst ut senast. Går starkt till slut och är given i segerstriden felfri.

GS75-ranken:

GS75-1: 7-3-6-2-5-4-1

GS75-2: 6-5-4-8-1-2-3-7

GS75-3: 8-9-2-11-7-4-1-10-6-3

GS75-4: 8-2-7-10-6-3-4-5-9-1

GS75-5: 5-1-10-6-3-9-2-4-8

GS75-6: 1-6-9-3-8-4-5-7-2-10

GS75-7: 6-10-2-3-8-7-1-11-9-5-4

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Nu när det är ett reducerat system så heter andelsspelen ”Carlsons GS75 kupong x av 4” och för att då vara med på hela systemet måste man alltså köpa in sig på alla fyra kupongerna. Systemet säljs i 10 andelar á 244:- idag och via denna direktlänken kommer ni till mina fyra kuponger.

”Carlsons GS75” – kupongerna:

”Carlsons GS75” – systemöversikten:

Vi siktar högt som vanligt!

/Niclas

2 svar till “GS75 Östersund 1/1-23”

 1. Rätt rad:

  7 Kavaleren (NO) – Ulf Ohlsson 59,57%
  5 Emelie – Peter Eriksson 40,45%
  4 Nordstorm – Jimmy Dillner 0,83%
  4 Pagadis Pride (NO) – Ulf Ohlsson 6,14%
  5 Hauk Viktor (NO) – Magnus A Djuse 32,88%
  6 Delicious Scotch – Per Linderoth 37,90%
  8 Axl Brown – Ulf Ohlsson 6,76%

  7 rätt: 144961:- 6 rätt: 841:- 5 rätt: 60:-

  Mitt resultat: 6 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: