V64 Bergsåker 3/1-23

Tisdagens V64-omgång avgörs på Bergsåker och det har ju blivit rena vilda västern-feeling på banan sedan Robert Bergh kom tillbaka. Han och Daniel Wäjersten krigar i loppen hela tiden och det är klart uppfriskande. Tyvärr får vi inte se någon av de här två toppkuskarna ikväll då båda är avstängda… Omgången är en väldigt svår sådan och jag blir förvånad om det inte smäller till nånstans. Båda kallblodsloppen är vidöppna och det är väl mest troligt att det är här smällarna kommer. Vi kör på!

Spiken:

V64-5: 8 Xanthis Coktail

Hade ett hyggligt fjolår och var väldigt bra den här tiden förra året. Gick bra efter galopp senast och det efter en liten paus. Lär vara ytterligare förbättrad ikväll och trots spåret så väljer jag att spika. Han är väldigt spurtstark och jag tror han plockar ner alla under slutvarvet.

Låset:

V64-6: 9 Homeland Pellini och 13 The World Is Mine

9 Homeland Pellini håller sin fina form med starka avslutningar, dock utan att få vinna. Han är lite knepig i stilen och behöver bra ryggar att gå i och oftast har han haft för långt fram. Möter dock hästar han normalt sett ska slå och jag är inne på att han kan ta en efterlängtad seger ikväll. Han utmanas dock av 13 The World Is Mine som även han är i fin form, men inte heller vinner… Han är lite mer humörbetonad och det är inte alltid han vill ta i hela vägen. Men när han gör det är han riktigt bra. Kan avsluta bra och trots bakspår på tillägg så tror jag han är med i segerstriden ikväll.

Utgångshästarna:

Block 1 (1 av 2 måste vinna):

V64-1: 7 Bird Lane

Har tävlat mot bra motstånd hela tiden och inte räckt till riktigt. Gick helt ok senast men behövde det loppet efter en kort träningspaus. Mika Forss upp ikväll lär innebära full laddning mot ledningen och kommer hon dit ska hon ses med en klart bra chans. Kan givetvis vinna bakifrån också, men det är ju lättast från ledningen. Bra chans är det i alla fall.

V64-4: 7 Alsaker Juni

I ett vidöppet kallblodslopp måste jag chansa lite i val av utgångshäst och Alsaker Juni visade toppform senast. Hon gjorde ett riktigt starkt lopp då och såg fin ut hela vägen. Hon är dock inte att lita på, det kan bli en galopp precis när som helst, men går hon felfritt har hon en ganska så bra chans i det här loppet.

Block 2 (1 av 2 måste vinna):

V64-2: 4 Kattelbo Kajsa, 5 Harvs Erik, 3 Skuggfaksen, 13 Sture och 12 Gordon Ålj

Vidöppet kallblodslopp även det här! 4 Kattelbo Kajsa lät Oskar ganska uppåt på inför senast men då blev det tappstart och galopp i första kurvan. Hon kan öppna bra och Oskar lär försöka ta sig till ledningen. Lyckas den manövern kan hon vara vinnaren här. 5 Harvs Erik har bra fart i sig och avslutade vasst senast. Hittar han ut från innerspåret i tid och går felfritt så är han med i matchen på allvar här. 3 Skuggfaksen var inte som bäst senast men desto bättre näst senast. Kan få en fin resa här och går starkt till slut. 13 Sture är bäst i ledningen men kan gå från kön också. Det finns bra fart i honom och formen är helt ok. Kan dock bli tufft från bakspår på tillägg. Detsamma gäller för skrällen 12 Gordon Ålj som inte var som bäst senast men har visat bra fart tidigare. Kan smyga med i ryggar och han kan avsluta vasst.

V64-3: 10 Indine Keeper

Har varit ute i några tuffa lopp på slutet och gjort det helt ok. Satt fast senast med rubbet kvar och såg fin ut. Har bra fart i sig och kan avsluta ruskigt vasst. Jag är inne på att det blir bra tempo på det här loppet och då biter hennes avslutning bra över upploppet. Kan mycket väl skrälla!

V64-ranken:

V64-1: 7-2-5-6-4-1-9-11-3-8-12-10

V64-2: 4-5-3-13-12-8-7-14-11-9-1-15-6-2-10

V64-3: 10-5-1-7-9-2-4-12-11-8-6-3

V64-4: 7-5-11-3-15-8-6-1-14-13-10-9-4-2-12

V64-5: 8-6-9-11-5-2-7-1-3-4

V64-6: 9-13-7-4-2-1-8-5-11-10-15-3-12-6-14

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Nu när det är ett reducerat system så heter andelsspelen ”Carlsons V64 kupong x av 4” och för att då vara med på hela systemet måste man alltså köpa in sig på alla fyra kupongerna. Systemet säljs i 10 andelar á 180:- idag och via denna direktlänken kommer ni till mina fyra kuponger.

”Carlsons V64” – kupongerna:

”Carlsons V64” – systemöversikten:

Vi siktar högt!

/Niclas

2 svar till “V64 Bergsåker 3/1-23”

 1. Rätt rad:

  2 Dream Sensation – Rikard N Skoglund 52,94%
  2 Ethel – Henrik Svensson 4,96%
  9 Rezorb Hangover – Henrik Svensson 18,46%
  5 Minemaj – Henrik Svensson 8,49%
  9 Huddlestone – Henrik Svensson 52,40%
  7 Mr Birkenstock – Lisa Gilljam 8,84%

  6 rätt: 12516:- 5 rätt: 135:- 4 rätt: 16:-

  Mitt resultat: 2 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: