V75 Kalmar 14/1-23

Kalmar har hand om lördagens V75-omgång och det ser på förhand ut att kunna bli en riktigt kul och lurig sådan! Jag tycker ju alltid att det finns läge för bra utdelning och det är ingen skillnad nu heller. Det finns tänkbara favoritfall i samtliga lopp och samtidigt då också tänkbara skrällar. Så nog kan det här bli bra!

Som ni märker blir det lopp-för-lopp-analys idag. Jag ränker köra med det när det är V75, medan det blir som vanligt, dvs spikar och skrällbud, till de övriga spelformerna. Låter det som en bra idé? Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2640:

Tipsettan till 9 Lucifer Sam som vann på ett bra sätt senast och visade fin form. Han är stark och kan göra jobbet själv i spåren om det behövs. Har också en vass avslutning coh ska ses med en bra chans här. 12 Rossi Garline gick i dödens senast och höll med tanke på det strålande, men kanske att han behövde det loppet i kroppen efter en paus ändå? Lär rimligtvis vara klart förbättrad idag och kan mycket väl krossa allt och alla här, frågan är bara när Flemming drar i högertömmen? 11 Jello W är i fin form, får han en bra rygg att gå i är han med i segerstriden återigen. 2 Fighter Simoni fick ett fint smygläge här nu. Med fritt i tid är han vass till slut och kan ställa till med en skräll. 10 First One In blev bortkörd senast men avslutade sylvasst som tvåa. Gillar distansen och kan slå till om allt klaffar. Favoriten 3 Lucky Guy Boko är riktigt bra, men är ny i klassen och missgynnas en del av att det är skor och vanlig vagn nu. Jag vågar ändå inte dissa honom helt, då risken finns att han spårar det här runt om. 6 Gerben har jag hållit i handen en lång tid, men han har nästan alltid svikit. Jag tror det blir för tufft för honom återigen och han får nöja sig med att bli första reserv.

Rank: 9-12-11-2-10-3-6-7-5-4-8

V75-2, Klass 2, 2140:

8 Marabou Brodda var riktigt vass senast och vann enkelt på ett bra sätt. Tuffare emot nu såklart, men med den formen hon är i så har hon en bra chans här också. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden igen. 12 Rapid Pal såg riktigt läcker ut senast men så var det ett skräplopp också. Lövgren har höga tankar om honom och om det inte strular för mycket på vägen är han med och krigar om segern här också. 1 Hulk Marke fick en snäll resa senast och avslutade bra i skymundan. Formen är bra och nu vet Örjan vad han sitter bakom. Fick ett kanonläge och det mest troliga är att han hamnar i rygg ledaren. Med fritt i tid kan det definitivt gå. 7 Laban Lagö är favorit och kapacitetsmässigt är det nog rätt. Men han är inte att lita på och man vet aldrig var man har honom. Kan pipa iväg till ledningen och vinna med 30 meter, eller så blir det startgalopp och borta direkt. 9 Lucia Di Quattro avslutade vasst via open stretch senast och var nära segern. Är i kanonform och med en bra rygg att gå i fram till 300 kvar blir hon livsfarlig över upploppet idag. 10 Guiding Light gick bra senast och är i bra form. Kan också avsluta vasst och är inte golvad på något sätt.

Rank: 8-12-1-7-9-10-6-4-2-5-3-11

V75-3, Gulddivisionen, 2140a:

1 Heart Of Steel blir klar favorit på att han tar ledningen och de flesta tror att han håller hela vägen. Lycka till, säger jag. Han har inte vunnit på distansen sedan han vann Copenhagen cup 2020 och så jäkla bra har han väl ändå inte varit? Nej, han lämnar jag till Harry Boy! Likadant med 7 Aetos Kronos som blir lika klar andrahandsfavorit. Hade han varit i Jubileumspokalsform hade han laddats för Prix d’Amerique nu, men han är inte i närheten av den formen än och frågan är om han någonsin kommer tillbaka på riktigt? Jag tror, tyvärr, att det blir för tufft idag också. Jag går istället rakt ut på 12 Ultion Face. Han är i kanonform och hade vunnit lätt senast om han bara fått fritt. Nu satt han istället fast bakom Very Kronos och Adrian var nog inte jätteglad efter loppet. Riktigt skräpläge från start nu, men jag är inne på att det blir ett offensivare upplägg idag och då ska han ses med en rejäl toppchans. Antingen kör han över dem från dödens, eller så tar han de via en tung avslutning. Kom igen nu, Adrian. Visa att du kan köra!

Rank: 12-3-11-7-5-9-1-6-8-10-2-4

V75-4: Diamantstoet, 2140:

5 Narita har sett fin ut i sina lopp och har imponerat så smått. Det är dock mycket tuffare motstånd idag och jag tror inte hon vinner det här. Jag spikar istället 8 Kroatia Boko som var riktigt fin senast och har tränat bra efter det också. Hon är härdad mot tufft motstånd och har en mycket vass avslutning att tillgå. Jag är helt inne på att Uhrberg hittar ut ganska så tidigt i loppet och sedan kör rejält sista 7-800. Jag tror hon fäller alla!

Rank: 8-13-7-4-5-14-12-6-9-1-15-3-11

V75-5, Klass 1, 2140a:

Favoriten 6 Red Bull Pellini glänste i ett billigt lopp senast. Mycket tuffare emot nu och han lämnas utanför systemet. Tipsettan istället till 2 Global Believer som är i fin form. Avslutade bra senast men såg inte helt hundra ut i aktionen. Får han ordning på benen idag så är han snabb ut och då kan han mycket väl leda det här runt om. 3 Extreme AF håller sin fina form och gjorde det bra senast. Får en fin resa här och kan gå riktigt starkt över upploppet. Med i segerstriden. 9 Andover Heaven satt fast med en del sparat senast och såg fin ut. Är i fin form och med en ryggresa fram till 300 kvar kan det bli riktigt kul över upploppet. Ska inte nonchaleras. 8 Friend Of Elves var riktigt bra senast och såg fin ut. Tråkigt läge men hittar han ner i en hygglig position och får spara speeden så länge som möjligt så är han med i matchen även här. 12 Boli You SM satt fast senast med krafter kvar. Såg enormt fin ut och formen sitter där. Visst, det behövs tur när man utrustas med både spår 12 och Dante i vagnen, men om allt klaffar så är han vass till slut och kan skrälla.

Rank: 2-3-9-8-12-1-7-6-4-10-5-11

V75-6, Silverdivisionen, 1640a:

8 Eros Zola hade långt fram med 500 kvar senast men på sin styrka plockade han ner alla till slut och vann okörd. Han är urstark och kör de det minsta för fort där framme så tar han de till slut. Hamnar sist från start, men kan mycket väl vara först över mål. 9 Tabasco CD var inte som bäst senast men behövde det loppet och lär vara kraftigt förbättrad idag. Kan få en drömresa med bra ryggar och då är han sylvass till slut. Bli inte förvånade om han dyker upp i segerstriden! 6 Arvid SH vann på ett bra sätt från ledningen senast och siktar såklart på en repris. Laddas vad som går från start och blir det inte för våldsam öppning så kan han hålla hela vägen. 2 Digital Summit har varit ruskigt vass de senaste loppen och är i knallform. Kort distans hanterar han också och han kan definitivt blanda sig i segerstriden här med. Han är dock ingen raket från start och det kan bli lite struligt. Blir väldigt hårt spelad också… 7 Lorenzo Boko går bra över kort distans också och det kan bli perfekt kört för hans del med högt tempo. Han är stark och håller sin fart hela vägen, det kan gå…

Rank: 8-9-6-2-7-5-10-3-1-11-4-12

V75-7: Diamantstoet, 2140a:

4 Heroine Darling är stark och klarar av att gå i dödens om det behövs. Är i bra form och kan sänka alla den tunga vägen. 5 Ninja Zon fick ju rena drömresan senast och avgjorde med knapp marginal. Hon är riktigt startsnabb och lär laddas för ledningen, men hur gör man sedan? Kör man där eller släpper man? Oavsett så är hon med i segerstriden återigen. 3 Affinity Face har hittat toppformen och hon såg riktigt fin ut vid segern senast. Får en bra resa här och är given i segerdiskussionen igen. 12 Eenymeenyminymoe är tveklöst bästa hästen i fältet, men hon är ojämn av sig och man vet inte var man har henne. Hon kan gå urstarkt under slutvarvet lika gärna som han kan strunta totalt i det. Har dessutom inte startat på ett tag och är svårbedömd. Men är hon på rätt humör kan hon vinna. 8 Nina Ginto är i bra form men fick ett tråkigt utgångsläge. Kan dock avsluta sylvasst och är inte golvad. 2 Sanibel ståtar med fyra raka och har varit bra. Möter dock tuffare motstånd nu och det är lite upp till bevis.

Rank: 4-5-3-12-8-2-9-10-6-11-7-1

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter som vanligt ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 300:-. Systemet är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt, som alltid!

/Niclas

2 svar till “V75 Kalmar 14/1-23”

 1. Rätt rad:

  9 Lucifer Sam – Stefan Persson 17,18%
  8 Marabou Brodda – Thomas Uhrberg 17,66%
  12 Ultion Face – Adrian Kolgjini 17,47%
  13 Precious Lane – Peter Untersteiner 2,78%
  5 Bottnas Idol – Preben Sövik 3,45%
  1 Call Me Brodda – Örjan Kihlström 3,28%
  4 Heroine Darling (FR) – Stefan Persson 11,83%

  7 rätt: 4398453:- 6 rätt: 21769:- 5 rätt: 1078:-

  Mitt resultat: 4 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: