V75 Östersund 21/1-23

Veckans V75-omgång avgörs på Östersundstravet och det ser minst sagt intressant ut. Daniel Wäjersten är utan tvekan omgångens nyckelkusk och tränare, då han har flera bra chanser och är storfavorit med två hästar. Har han en bra dag, får jag en mindre bra dag…

Jag är nämligen inne på att det kan smälla ordentligt och går i princip emot alla favoriterna. I alla fall som tipsettor, några får jag med per automatik, men ändå. Jag går som vanligt min egna väg och den kan vara ordentligt krånglig emellanåt, men när man till slut kommer fram så blir man bra belönad. Äsch, nu blir det bara en massa svammel, nu kör vi!

V75-% är avlästa lördag kl 02.46.

V75-1, Sanitys lopp, 2640:

Vi inleder med ett långlopp och en spik! Men inte på någon av Wäjerstens hästar… Nej, jag spikar istället 11 Xanthis Coktail (21,11%) som är i kanonform. Han fick dra fram Huddlestone sista 650 senast och kunde inte riktigt svara den sista biten, men gjorde ett bra lopp ändå. Här lär han komma ikapp de framförvarande hyggligt snabbt och hitta en bra rygg att gå i, för att under slutrundan och framförallt sista 5-600 kasta sig över de och käka upp dem. För det är det jag tror händer, att han bara forsar förbi de övriga under slutändan av loppet. Kör i tid bara, Rikard, så löser det här sig!

Rank: 11-9-10-4-13-5-8-3-1-12-7-2

V75-2, Klass 2, 2140a:

4 Chitchat (71,67%) har gjort två helt ok insatser för Wäjersten, men att han ska bli omgångens mest spelade häst till över 70% i ett Klass 2-lopp? Löjligt! Nej, här vankas det svar invändigt och körningar bakifrån, så han är inte säker på något sätt. Tipsettan till 3 In Your Time (2,16%) som gjorde ett kanonlopp senast men fick ge sig kort före mål. Fick sig en rejäl tryckare i ledningen efter 600 meter och utan den kanske han hade hållit undan? Han är i alla fall i bra form, startsnabb och det är ingen tvekan om att man satsar mot ledningen här. Kan mycket väl leda runt om. 10 Debonair Mary (4,24%) hoppade bort sig direkt senast, så den starten är bara att glömma. Ruggigt bra när allt stämmer för honom och felfri är han med och bråkar om segern idag. 7 BBS Avicii (5,86%) avslutade bra senast och bibehåller sin fina form. Han kan också öppna från start, men det mest troliga är att man söker en hygglig position. Avslutar vasst till slut och är given i striden igen. Det roliga draget i loppet är 9 Myrsjös Timeout (3,40%) som var enormt bra senast och imponerade stort. Han är stark och tål att göra en del jobb själv på vägen och formen är riktigt bra. Nu sitter dock Daniel Wäjerstens bror Olle upp och frågan är hur sugen han är på att tvåla dit brorsans hästar? Jag hoppas han är rejält taggad för det, då kan det bli riktigt bra för Olles del. Men jag plockar med alla hästarna i loppet, för har man börjat ta med några stycken är det lika bra att ta med de sista också….

Rank: 3-10-7-4-9-2-5-1-6-8-12

V75-3, Klass 1, 1640a:

Hela veckan har jag haft 3 Inge B Svärlig (13,92%) som en starkt tänkbar spik. Han gick riktigt bra senast då han utmanade Chitchat sista 600 och visade toppform. Petter Lundberg åker 40 mil enkel resa till Östersund, bara för Inge B Svärligs skull. Han säger dessutom att hästen kan öppna bra och då måste det väl vara glasklart att han laddar för ledningen, kör där och bara sticker undan när det behövs? Jag spikar, det här är omgångens drag med stort D för mig!

Rank: 3-1-6-7-4-8-5-2-10-9-12-11

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Här blir det per automatik numera heltäckning. Loppet är öppet och när man rankar en häst som 15 Nymke Brigadoon (1,46%) som tolva, då förstår man att i stort sett vem som helst kan vinna. Tipsettan dock till 6 Hera Hammering (12,04%) som är i bra slag för dagen och vann på ett bra sätt senast. Kan öppna och kommer hon till ledningen kan hon leda hela vägen. 7 Vilja TYC (13,82%) är i fin form och trivs bra på banan. Ni kommer väl ihåg hennes svepning för ett år sedan? Gör hon om den så är hon med i segerstriden här också. 1 Miss Mighty (23,75%) är kanske bästa hästen i fältet, men hon kommer från ett uppehåll och kanske behöver lopp i sig. Fick dock ett perfekt läge och är med i matchen ändå. Storskrällen är 4 Bottnas Hope (0,34%) som fick sent fritt senast och hade en del krafter kvar över mål. Kan få en fin resa här och avslutar alltid vasst…

Rank: 6-7-1-4-8-13-10-14-5-12-3-15-11-9-2

V75-5, Silverdivisionen, 2140a:

2 Huddlestone (42,82%) blir klar favorit här och han har sett fin ut vid två raka segrar. Han har dock fått allt serverat och nu ska han göra allting själv från ledningen…. Nej, han schasar jag bort och går rakt ut på 11 Iceland Radio (7,08%) som nog är i sitt livs form. Hon svepte hela fältet på tre steg senast och var totalt överlägsen i bländande stil. Hon har ett urtråkigt läge, men går dubbelt så fort som de andra den sista biten och jag är inne på att hon hittar en bra rygg att gå i fram till 4-500 kvar. Då smäller det bara över upploppet…

Rank: 11-2-5-3-9-10-7-8-1-6-4

V75-6, Sven O Perssons minne, 2140:

13 Alma Prins (12,83%) är Norges näst bästa häst om man ska tro tränaren Jomar Blekkan. Och det finns anledning att tro det också. Han är i kanonform och vann så sent som förra lördagen på norska V75. Visserligen var det ett litet fält, men han svepte rubbet från tredje ytter och vann med minst 50 meter. Han är fartfylld, men har tuffa tillägg att ta in och det blir en del spår på vägen. Men han har kapacitet för att lösa det. 3 Pave Sokken (4,68%) är i bra form men var chanslös mot Alma Prins förra lördagen. Han är ingen raket från start men det kan bli ett tidigt avancemang fram till ledningen och då är han klart intressant. Kan hålla hela vägen. 1 Tekno Viking (8,76%) var blek senast men behövde det loppet. Lär vara kraftigt förbättrad nu och får en fin resa. Är definitivt med och hugger om segern. 6 Soldhöjdens Drake (14,27%) var stark senast men tappade travet med 100 meter kvar och det var nog segern som rök. Formen är intakt och håller han sig till rätt gångart hela vägen så är han ett givet segerbud. 11 Bokli Rapp NO (3,02%) gick bra senast och är kraftigt på väg uppåt i form. Kan avsluta riktigt vasst och är inte helt borta här heller. 8 Kalmar (1,95%) har inte startat på ett tag men går bra efter vila och har en härlig inställning. Kan avsluta vasst och är inte avsågad. 10 Tekno Jerven (25,63%) är bra och har skött sig i två starter, men han är svårkörd och även om Kenth Åkerlund är en bra kallblodskusk så är det ändå första gången han kör hästen. Jag tror det kan bli problem och chansar bort honom här, liksom 7 Kavaleren (24,77%) som nu möter annat motstånd än tidigare. Borde få svårt…

Rank: 13-3-1-6-11-8-10-7-12-9-4-2-5

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

Wäjersten med en storfavorit igen, nu med 1 Borups Victory (56,71%). Avslutade vasst senast och såg fin ut och formen pekar uppåt. Han är dock ingen raket från start och innern kan bli en fälla för honom. Hittar han ut kan han vinna, men han måste garderas och är inte ens tipsetta hos mig. Det är istället 3 Conch On Inn (8,60%) som fick sin dag förstörd direkt med en startgalopp senast. Gick bra efter den men var för långt efter. Han har läget här och kommer han till ledning är han ett givet segerbud. 5 Graces Candy (18,91%) var bra senast och öppnade som en raket. Hon är startsnabb men tar hon en längd sida vid sida med min tipsetta? Det beror nog lite på vem som kör, men det vet vi inte än…. Kommer hon till ledningen är hon med i matchen, annars blir det nog svårt. 6 Mellby Galanga (1,80%) fick en bra resa i andra ytter förra lördagen och när Gundersen släppte av honom över upploppet försvann han till en enkel seger. Såg fin ut och med den formen är han med i segerstriden här också. 12 Marlon Boko (1,49%) går alltid vasst till slut och upploppet på Östersund passar honom fint. Kan blåsa ner alla till slut. 8 Mission Beach (0,28%) är klart bäst i ledningen men får gå bakifrån nu. Kan dock avsluta vasst också och är inte helt borta.

Rank: 3-5-1-6-12-8-9-7-10-2-11

Andelsspel:

I vanlig ordning gör jag mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter som vanligt ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 315:-. Systemet är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hugger en andel via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

The sky is the limit!

/Niclas

2 svar till “V75 Östersund 21/1-23”

 1. Rätt rad:

  11 Xanthis Coktail – Rikard N Skoglund 24,04%
  4 Chitchat – Daniel Wäjersten 67,80%
  3 Inge B Svärlig – Petter Lundberg 16,96%
  1 Miss Mighty – Daniel Wäjersten 20,00%
  2 Huddlestone – Henrik Svensson 42,83%
  6 Soldhöjdens Drake – Torbjörn Jansson 13,37%
  1 Borups Victory – Daniel Wäjersten 60,63%

  7 rätt: 657:- 6 rätt: 16:- 5 rätt: jackpot

  Mitt resultat: 6 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: