Big 9 28/1-23

Big 9 har fortfarande inte blivit det spel som man hoppades på, men jag vidhåller att det är ett kul och bra spel. Det är ett bra tag sedan jag senast gjorde ett inlägg om Big 9, men nu är det dags igen och jag hoppas få till ett intresse av spelet. Veckans omgång innehåller matcher i FA-cupen i England samt ligamatcher från Italien, Spanien och Frankrike. En rejäl blandning, alltså. Nu kör vi!

Match 1: Manchester United – Reading 1 Ö

United har varit ett av de starkaste lagen i ligan efter VM, men hackade rejält förra veckan med ett kryss borta mot Crystal Palace och sedan en väldigt defensiv insats borta mot Arsenal som lämnade en del frågetecken. Körde över Nottingham under onsdagskvällen på bortaplan och såg ut att ha kommit tillbaka på vinnarspåret igen. Rashford är stekhet och gör nästan alltid mål numera, samtidigt som store, tunge Weghorst fick göra sitt första mål i United-tröjan under onsdagen. Reading håller till i Championship och är ett typiskt mittenlag. Ska normalt sett inte ha en suck borta mot United.

Match 2: Preston – Tottenham X2 Ö

Preston jagar en plats bland de sex första i Championship och man är bara ett par poäng ifrån just nu. Formen är rätt bra och man är normalt sett starka på hemmaplan. Tottenham har inte imponerat på slutet, men återkomsten av Kulusevski har varit en injektion. Lever dock fortfarande för mycket av Harry Kane. Dessutom en ständig orsak till oro med Hugo Lloris i målet som kan släppa in vad som helst. Jag är inne på att Preston kan ställa till med en liten överraskning i form av ett kryss, men normalt sett är Tottenham det starkaste laget. Tre mål precis?

Match 3: Fulham – Sunderland Wildcard

Fulham är kanske den största överraskningen i Premier League hittills och man har varit klart bättre än vad de flesta trodde. Framförallt har Mitrovic varit klart bättre än förväntat. Sunderland är också med i fighten om en kvalplats till PL och är i bra form. Den här matchen kan sluta hur som helst och jag utnyttjar wildcardet i denna matchen.

Match 4: Ipswich – Burnley X2 ÖU

Ipswich ligger trea i League One men har varit i lite svajig form på slutet. Tog en efterlängtad seger i lördags och andas självklart optimism. Burnley toppar dock Championship och har endast två förluster på hela säsongen. Formen är bra och man siktar såklart på att ta sig upp till PL igen och även gå långt i FA-cupen. Kanske att Ipswich kan streta emot här ändå, men utgångstipset är en tvåa.

Match 5: Cremonese – Inter X2 ÖU

Cremonese ligger sist i Serie A och har inte en enda seger på 19 matcher. Man har dock inte varit helt chanslösa hela tiden och åtta oavgjorda pekar på att man haft lite oflyt också. Uddamålsförlust hemma mot Juventus, t.ex och kanske att man kan ge Inter en match här. Inter som har en bra månad bakom sig med derbyseger mot Milan som kronan på verket. Men hemmaförlusten mot Empoli i måndags ger en del frågetecken. Skrällkryss?

Match 6: Atalanta – Sampdoria 1X Ö

Atalanta är i bra form och har tre segrar på de fem senaste matcherna. Starka hemma och normalt sett en säker etta mot ett ruskigt svagt Sampdoria. Sampdoria som har fyra raka förluster och ligger näst sist i ligan måste nu rycka upp sig rejält för att stanna kvar i ligan och nu är det lite av sista chansen. Kan man gneta till sig ett kryss här? Ja, kanske…

Match 7: Girona – Barcelona X2 ÖU

Girona ligger i mitten av tabellen och är starka hemma. Men mot ett Barcelona som endast tappat sju poäng i ligan hittills får man nog försöka hålla det till en liten poängchans ändå. Barcelona är tillbaka som de brukar vara och kommer med fyra raka segrar i bagaget. Girona lär försöka och kan tråka till sig en pinne här.

Match 8: Getafe – Betis 1X ÖU

Getafe ligger lite halvtaskigt till i ligan och är indragna i bottenstriden. Är dock svårslagna hemma och formen är inte så tokig ändå. Betis ligger sexa och är ett bättre lag, men är ruskigt ojämna och bortaspelet är lite sisådär. Jag tror att Getafe har en viss chans att ta hem detta, men utgångstipset är ett kryss…

Match 9: Marseille – Monaco 1 Ö

Marseille är i ett härligt slag för tillfället med nio raka segrar. Ruskigt starka hemma också. Monaco är i lite mindre bra slag men ändå målfarliga. Det lär bli en öppen match med många målchanser men jag är helt inne på att Marseille är det starkaste laget.

Andelsspel:

Jag gör som vanligt mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter ”Carlsons Big 9” och säljs i 10 andelar á 55:-. Ni hittar spelet via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Nu tar vi dem!

/Niclas

2 svar till “Big 9 28/1-23”

 1. Rätt rad:

  1) Manchester United – Reading 1 Ö
  2) Preston – Tottenham 2 Ö
  3) Fulham – Sunderland X U
  4) Ipswich – Burnley X U
  5) Cremonese – Inter 2 Ö
  6) Atalanta – Sampdoria 1 U
  7) Girona – Barcelona 2 U
  8) Getafe – Betis 2 U
  9) Marseille – Monaco X U

  9 rätt: 8150:- 8 rätt: 136:- 7 rätt: 22:-

  Mitt resultat: 6 rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: