Big 9 11/2-23

Förra veckans Big 9 blev svår, jättesvår… Så svår att ingen satte alla nio rätt och därmed har vi jackpot den här veckan! Så som lagen spelar nu så kan det sluta i en lika svår omgång igen, det är sjukt jämnt i vissa ligor och lagen slår varandra lite huller om buller.

Veckans kupong ser mycket intressant ut då det ser ut som att hemmalagen får det enormt svårt. Jag har faktiskt bara två ettor på hela mitt system, plus wildcardet då… Det kan smälla igen, nu kör vi!

Match 1: Arsenal – Brentford Wildcard

Arsenal förlorade oväntat mot Everton förra helgen och man såg mätta ut, hur man nu kan göra det i februari redan? Men det var ingen gnista alls i de, samtidigt som Everton effektivt tog bort Ödegaard på mitten. Här behöver man komma tillbaka till det man visat hela säsongen, annars nyper Brentford alla poängen. För det kan de göra, Brentford! De är inne i en bra period och ser livsfarliga ut framåt. Håller de tätt bakåt, kan det här bli en mycket intressant historia. Jag utnyttjar wildcardet direkt!

Match 2: Bournemouth – Newcastle X2 U

Bournemouth ligger näst sist i tabellen och tar sig knappt in på motståndarnas planhalva numera. Man är totalt ofarliga framåt och här får man gå in för att spela 0-0 och hålla det hela vägen. Newcastle är kanske Premier Leagues starkaste lag, då man bara förlorat en enda match i år – minst i ligan! Men de har problem med målskyttet och de skriker efter en anfallare som kan göra de där 20-25 målen på en säsong. Den här matchen kan de vinna, förutsatt att de tar sig igenom Bournemouths försvar någon gång. Målfattigt lär det bli!

Match 3: Leicester – Tottenham X2 ÖU

Leicester chockade många förra veckan då man bortaslog Aston Villa och klättrade upp på lite säkrare mark. Var det en engångsföreteelse eller har de vaknat på riktigt? Vi lär få svaret i den här matchen. Tottenham var starka förra helgen då man vann hemma mot Man City och man gjorde det klart rättvist också. Härlig anfallstrio med Son-Kane-Kulusevski som attackerar med fart och finess hela tiden. Och faktiskt, Emerson Royal var nog bäste man på plan… Här har man ett bra läge att vinna, men försvaret sviktar betänkligt ibland och Lloris är inte att lita på. Därför åker krysset med…

Match 4: Crystal Palace – Brighton X2 ÖU

Crystal Palace har kommit in i en rejäl svacka och kan inte ta sig ur den. Saknaden av skadade Wilfried Zaha är uppenbarligen för stor. Ingen annan har vågat kliva fram och då ser det ut som det gjort i de senaste matcherna. Blir svårt att vinna här, men kan gneta till sig ett kryss. Brighton är i andra änden av formkurvan. de är i kanonform och allt de gör blir rätt just nu. Två övertygande segrar mot Liverpool på kort tid vittnar om det. Här kan det bli en riktig svängom med ett av ligans virrigaste försvar. Utgångstips tvåa, men garderas med ett kryss…

Match 5: Fulham – Nottingham X2 U

Fulham inledde bra men nu har man tappat fart med fyra raka utan seger. Målskyttet har stannat av helt och försvaret har det tungt. Det blir en ny prövning här mot Nottingham som är i lite bättre form. Jag är inne på att Nottingham tar hem de tre poängen här, men är långt ifrån säker på det och krysset känns lika givet. Målfattigt här också.

Match 6: Southampton – Wolverhampton 2 ÖU

Southampton har bara tre poäng upp till säker mark, men verkar ha gett upp säsongen redan. Det syns ingen förbättring och man får nog sparka en tränare till om det ska bli någon uppryckning. Wolverhampton däremot hade roligt mot Liverpool förra helgen och den segern kändes nog skön efter en period med lite sämre resultat. Här lär det bli ny lekstuga, frågan är bara hur många mål man gör? Säker tvåa!

Match 7: Leipzig – Union Berlin 1 Ö

Toppmöte i Bundesliga och här lär det bli en del mål, det blir det alltid i Tyskland. Men vem vinner? Jag tror att Leipzig i kraft av hemmaplan kommer att avgöra det här då man i mitt tycker har lite bättre spelare. Leipzig är dessutom det starkaste hemmalaget i ligan. Chansetta!

Match 8: Lecce – Roma X2 U

Lecce sprattlade till förra veckan och vann borta mot Cremonese, men det var en match som de skulle vinna också. Nu möter de Roma som jagar en CL-plats och det är en tuffare nöt. Lär backa och försöka hålla 0-0 så länge det bara går. Roma lyckades vinna senast och det var en efterlängtad seger efter två raka förluster. Ska man ta en CL-plats ska man bara vinna denna matchen och det är också utgångstipset, men krysset känns roligt och det lär bli en målfattig historia det här.

Match 9: Lazio – Atalanta 1X2 ÖU

Fyran mot femman i Serie A, men båda lagen är inne i en svag period. Lazio har tagit två poäng på de senaste tre matcherna, medan Atalanta kommer med två 0-1-förluster i ryggen. Lazio normalt sett starka hemma, men det är en ångestladdad toppmatch som kan sluta hur som helst. Jag heltäcker!

Andelsspel:

Jag gör som vanligt mina andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala. Systemet heter ”Carlsons Big 9” och säljs i 10 andelar á 82:-. Ni hittar spelet via denna direktlänken.

”Carlsons Big 9” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Ett svar till “Big 9 11/2-23”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: